Diari Més

Política

Rubén Viñuales deixa Ciutadans i dimiteix com a regidor a l'Ajuntament de Tarragona

Continuarà en la política, però a les files del PSC, ocupant el número 2 de la llista

Viñuales, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona.

Viñuales defensa el seu liberalisme i afirma que mai pactaria amb VoxACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista i portaveu municipal de Ciutadans, Rubén Viñuales, ha deixat el partit i dimiteix com a regidor a l'Ajuntament de Tarragona. Tot apunta al fet que Viñuales continuarà en la política, però a les files d'un altre partit: el PSC. Aquí Viñualesocuparia el número 2 de la llista encapçalada per Rosa Maria Ibarra, que hade ser ratificada aquest dimecres en un consell nacional extraordinari.

El líder de la formació taronja a Tarragona ha eclipsat una de les jornades més importants pel govern de Tarragona en comunicar la seva decisió al grup municipal i a la militància tot just quan ha acabat el ple extraordinari on s'han aprovat els pressupostos municipals de 2021, segons ha confirmat la regidora de Cs, Sònia Orts. Viñuales ha fet el pas que ja s'esperava des de fa temps per les seves discrepàncies públiques amb la direcció del partit i la seva incomoditat amb el rumb que ha pres la formació taronja i que ja no amagava. Viñuales ha comunicat la seva baixa de l’Ajuntament al Secretari municipal telefònicament quan ha acabat el ple extraordinari. La seva dimissió com a regidor a l'Ajuntament de Tarragona suposa la seva baixa automàtica com a diputat a la Diputació de Tarragona, segons han confirmat des de l'ens.

El grup municipal de Ciutadans té quatre regidors actualment a l’Ajuntament de Tarragona. Asunción Sancho és la persona que ocupa la cinquena plaça a les llistes electorals de la formació i a la qual correspondria entrar al ple municipal.

De la seva banda, Ciutadans ha afirmat en un comunicat que «respecta»la decisió i ha reivindicat que «continua sent un projecte de centre, liberal i compromès amb la democràcia, la convivència i la llibertat a Catalunya, propòsit pel qual vam néixer».

Sobre la decisió de Viñuales, la formació ha reiterat que la seva «defensa de valors com la igualtat i la llibertat porta anys vigent a Catalunya i continua sent ferma». «Si algú no vol mantenir aquest compromís amb la causa del constitucionalisme a Catalunya, està en el seu dret», afegeix el comunicat.

tracking