Diari Més

L'exposició de les carrosses dels Reis al Moll de Costa es tanca amb 1.200 visites

Del 2 al 5 de gener 6.000 persones podran veure com els patges preparen els regals al refugi número 1, amb les entrades exhaurides de fa dies

Els més petits han pogut observar amb detall una dotzena de carrosses en un any sense Cavalcada.

L'exposició de les carrosses dels Reis al Moll de Costa es tanca amb 1.200 visitesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exposició de les carroses de la Cavalcada de Reis de Tarragona ha estat un èxit. Més de 1.200 tarragonins, grans i petits, es van acostar fins al refugi número 1 del Moll de Costa. Malgrat ser dilluns, durant el matí d’ahir el degoteig de famílies va ser constant per aprofitar l’últim dia. La data més concorreguda va ser el diumenge 27 de desembre, inusualment un dia festiu després de Nadal i Sant Esteve, en el qual es van registrar mig centenar de visites. El refugi va acollir gairebé totes les carrosses –una dotzena en total, entre les quals destacaven les de Melcior, Gaspar i Baltasar– d’una Cavalcada que enguany no es podrà celebrar.

Abans d’entrar, cua i control de temperatura i aforament. El fet de poder veure de tant a prop les carrosses de la comitiva tarragonina va ser el principal punt d’atenció pels visitants. Fins i tot algunes tenien els mecanismes mòbils engegats. «Normalment no et pots fixar en els detalls», assegurava Alba Albert, qui acompanyava les seves dues filles, la Sira i la Bruna. Les petites, il·lusionades i vergonyoses a parts iguals, tenien clara la seva preferida: «La carrosa de l’elefant». L’exposició ha estat molt ben rebuda a la ciutat, tal i com assegurava el pare, l’Octavi Lobo: «Ha estat una molt bona iniciativa pels més petits de casa, una opció encertada per suplir la Cavalcada». El dia 5 de gener s’evitaran les aglomeracions als carrers de Tarragona, però Lobo detallava que sortiran «a fer una passejada per la ciutat per no perdre la tradició».

Torn pel Magatzem Reial

El proper 2 de gener el Magatzem Reial recollirà el relleu al refugi 1 del Moll de Costa. Durant quatre dies, fins el 5 de gener, 6.000 tarragonins tindran la sort de poder veure els patges ultimant els preparatius per tal que Ses Majestats puguin repartir els regals. A més, també hi haurà una bústia reial per deixar-hi la carta als Reis. El 16 de desembre l’Ajuntament va posar a disposició les entrades pel Magatzem Reial, de forma gratuïta, i es van esgotar el mateix dia. De les 4.000 previstes inicialment, se’n va acabar fent una ampliació de 2.000 més.

Amb el mateix protocol d’accés que en l’exposició de les carrosses, el Magatzem Reial tindrà unes mesures estrictes: només 10 grups –de quatre persones d’una mateixa bombolla cadascun– podran accedir-hi alhora. Els horaris d’obertura seran de 10 h a 13.30 h, i de 16 h a 20 h, excepte el dia 5, quan el Magatzem només es podrà visitar al matí.

tracking