Diari Més

Economia

L'Ajuntament de Tarragona farà reformes en tots els camps de futbol municipals

El Pla Integral de Millora (2019-2023) aposta per ajudar a rentar la cara de les instal·lacions

Imatge d'arxiu del camp de Campclar.

L'Ajuntament de Tarragona invertirà 100.000 euros en els camps de futbolDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha previst una partida de 889.000 euros en el pressupost del 2021 que aniran destinats a les necessitats de la regidoria d’Esports. Serà avui quan el ple tirarà endavant aquests pressupostos amb els vots a favor d’ERC, En Comú Podem, la CUP i JxCat i en les pròximes setmanes s’iniciaran els treballs previs a les obres previstes.

El consistori ha pres la determinació de diversificar aquesta partida i hi ha una inversió que agradarà molt als clubs de futbol, ja que veuran sensiblement millorades les instal·lacions que utilitzen.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, assegura en declaracions a aquest mitjà que les accions en els camps de futbol canviaran sensiblement respecte a les realitzades en els últims anys. «Fins ara, estàvem realitzant inversions molt petites, que no es podien apreciar, com per exemple, calderes», detalla, tot especificant que «ara, hem decidit que executarem projectes amb una mica més d’envergadura, camp per camp, de manera que cada any invertirem una partida en cada equipament municipal d’aquest tipus. Això sí, sempre depenent de dos factors. El primer, de les necessitats que tinguin els camps i, el segon, sense el qual no es podria dur a terme el primer, de les possibilitats econòmiques que tinguem cada exercici».

En aquest sentit, per al 2021, l’Ajuntament de Tarragona té previst destinar un total de 100.000 euros a arranjar camps de futbol. Quatre tenen actualment la prioritat i tenen molts números de ser els primers, encara que «no sabem si tots ells podran entrar en el pla d’aquest 2021». Es tracta d’Icomar, Sant Salvador, Bonavista i Campclar.

Dos o tres camps

La idea és que dos o tres d’aquests camps puguin gaudir d’aquest rentat de cara. Per posar un exemple, a Campclar s’ha d’actuar en l’alicatat, les dutxes o la il·luminació. «No es tracta de realitzar petites accions, sinó una inversió important, que es vegi bé i que ajudi a millorar la instal·lació», afirma López, qui deixa ben clar que «una cosa és la inversió, i una altra que s’espatlli algun element». «En aquest últim cas, ho repararem independentment de les obres que s’hi havien previst», assegura la regidora. «Hi ha camps que tenen els vestidors antics i hi hem d’actuar», destaca, tot avisant que «volem que quedi clar que no podrem reparar tots els vestidors de tots els camps en un mateix any, buscarem prioritzar els que estiguin pitjor i, al final dels quatre anys del pla establert, poder ajudar a tots els clubs i entitats que tenen mancances en la instal·lació que utilitzen».

«Les instal·lacions esportives estaven molt deixades per desgast», lamenta María José López, tot afegint que «ara, any a any, anirem tirant endavant amb les adequacions que es puguin realitzar. Cal recordar que el 2019 vam posar en marxa un pla integral de millora de les instal·lacions, el qual s’ha vist trencat per culpa de la pandèmia. Per tant, podrem fer inversions en matèria esportiva, però no totes les que hauríem volgut».

Entre d’altres, al llarg d’aquest 2021 se substituiran les pistes de terra batuda de Sant Salvador, per un preu de 90.000 euros. També s’instal·larà una manta tèrmica a la piscina de 50 metres de Campclar i es realitzaran algunes millores al Palau d’Esports, sempre depenent de l’arribada de la titularitat d’aquest, procedent de la Generalitat de Catalunya (190.000 euros).

Una de les grans obres serà la instal·lació de la gespa artificial del camp de rugbi de l’Anella Mediterrània de Campclar, que costarà un total de 285.000 euros.

tracking