Diari Més

Jordi Jordan s'imposa a Yolanda López i serà el cap de lista d'En Comú Podem per Tarragona

La formació morada estarà liderada per Jéssica Albiach, després d'apartar a Noelia Bail per una denúncia interna «incompatible»

Imatge d'arxiu Jordi Jordan,cap de llista d'En Comú Podem per Tarragona.

Jordi Jordan s'imposa a Yolanda López i serà el cap de lista d'En Comú Podem per TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Nacional de Catalunya en Comú i el Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Catalunya han arribat a un acord sobre les llistes per reeditar la coalició i anar junts a les eleccions del 14-F. Amb el nom de 'En Comú Podem', la formació estarà liderada per Jéssica Albiach –número u per la demarcació de Barcelona- i es defineix com «l'única opció real per fer possible el canvi a Catalunya». La polèmica però no ha estat absent en la configuració de les llistes ja que el partit morat ha apartat finalment la guanyadora de les primàries, Noelia Bail, per una denúncia interna «incompatible» amb la candidatura i també s'ha quedat sense el cap de llista per Tarragona, Yolanda López, en detriment de Jordi Jordan, candidat de Catalunya en Comú.

«La reedició d'aquest acord de cara al 14-F pretén situar l'espai com l'única eina capaç d'obrir una etapa de canvi a Catalunya després d'una dècada de retallades i paràlisis», han assenyalat en un comunicat les dues formacions, que tenen com a principal objectiu afrontar la crisi sanitària «posant la sanitat pública al centre, blindant-la i posant en marxa el Pacte Nacional per a la Salut». Altres objectius passen per «donar resposta a la crisi econòmica i al patiment de les classes mitjanes i a la gent treballadora, i apostar per la transició ecològica justa i la protecció del teixit industrial». «Així com resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya des del diàleg i l'acord», han puntualitzat Catalunya en Comú i Podem Catalunya.

Albiach, Lluch, Moya i Jordan, a les quatre demarcacions

La candidatura liderada per Jéssica Albiach, número u per la demarcació de Barcelona, anirà acompanyada per Rosa Lluch, a Girona, Jaume Moya, a Lleida, i Jordi Jordan per Tarragona. També l'acompanyaran per Barcelona noves incorporacions com Joan Carles Gallego, economista i ex secretari general de CCOO a Catalunya, i l'activista feminista i antiracista Jéssica González. També repetirà el portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro (en comptes de Noelia Bail). «La llista està formada per un 25% de menors de 30 anys i compta amb una gran representació de professionals i activistes en defensa de la sanitat pública així com activistes LGTBI», han precisat les formacions.

«L'únic vot segur per tal de garantir un canvi de Govern a Catalunya i deixar enrere la dècada perduda així com el Govern de les baralles, la paràlisi i el desgovern, és la llista encapçalada per Jéssica Albiach», han conclòs des d'En Comú Podem.

Noelia Bail, fora, i Jordi Jordan s'imposa a Yolanda López a Tarragona

La polèmica en la confecció de les llistes pel 14-F s'han centrat en la defenestració per part de Podem de la guanyadora de les primàries, Noelia Bail, amb l'argument que té un expedient obert per una denúncia interna presentada fa mesos per un militant. La Comissió de Garanties del partit va resoldre la setmana passada que aquest expedient és «incompatible» amb formar part d'unes llistes electorals. Fonts de la formació han assegurat a l'ACN que aquesta resolució és «vinculant». Bail ja va deixar el càrrec de secretària general l'hivern passat quan la majoria dels membres del Consell Ciutadà de Podem Catalunya van demanar a la direcció estatal que escollís un nou lideratge. Tot i això, es va imposar per un estret marge a les primàries celebrades el mes de maig per davant de l'actual coordinadora general de Podem, Conchi Abellán, considerada més propera a Pablo Iglesias.

I l'altre font de discrepàncies entre Catalunya en Comú i Podem ha estat en l'elecció del cap de llista per Tarragona. La formació morada apostava perquè Yolanda López tornés a encapçalar la candidatura –reivindicant la seva feina i una «llista feminista»- però Catalunya en Comú defensava que el candidat fos Jordi Jordan, coordinador de Movem Terres de l'Ebre. Finalment, Catalunya en Comú ha imposat el seu criteri i el candidat per Tarragona serà Jordan, mentre que López queda relegada al segon lloc.

tracking