Diari Més

Usuaris de l'EMT denuncien aglomeracions en algunes de les línies de la ciutat

L’empresa municipal demana utilitzar el transport públic quan sigui estrictament necessari i defensa que té tota la flota disponible mobilitzada

Captura del vídeo publicat a les xarxes per una usuària de l'EMT.

Usuaris de l'EMT denuncien aglomeracions en algunes de les línies de la ciutatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns usuaris de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) denuncien les aglomeracions que es produeixen als busos de Tarragona, en certes línies i a certes hores. De fet, veure tota mena de transports públics plens de gom a gom durant aquesta pandèmia, mentre l’administració ha estat limitant la presència de públic i clients en diversos sectors, com el cultural o el de l’hostaleria, ha estat el focus de moltes crítiques.

Pamela Romero és una de les usuàries del bus públic de la ciutat que es queixa d’aquestes aglomeracions. Ella viu a Sant Salvador i baixa al centre de la ciutat amb el seu fill, que va a l’Escola Pau Delclòs, amb les línies 5 i 85 a les 8.15 del matí. «Des d’aquesta hora fins a les 9, aproximadament, els busos estan plens», lamenta Romero, que assegura que sempre intenta agafar el primer que passa per evitar ajuntar-se amb tanta gent, «però es que hi ha vegades que no pots ni passar de la gentada que hi ha». Explica que aquesta situació es produeix, principalment, en època d’escola, ja que els nens van a classe i també hi ha adolescents que van a l’institut. «Tots els seients estan plens i els passadissos també, amb gent dempeus», critica Romero.

La veïna de Sant Salvador relata que en moltes ocasions ha vist persones grans que demanen als conductors que enviïn reforços «perquè fa por anar tant enganxat amb altres persones, sense poder mantenir la distància de seguretat, i encara més si ets de risc». Romero també lamenta que molts nens agafen el bus sols per anar a l’escola, i reconeix que molts no són prou responsables per a entendre que cal dur la mascareta posada en tot moment, i més amb la quantitat de gent que s’aplega en hores punta. Una de les opcions que proposa Romero és que posin reforços en aquestes línies més saturades o reestructurin els horaris. La veïna assegura, finalment, que la imatge que acompanya aquesta informació no reflecteix ni la meitat de la quantitat de gent que es troba ella quan agafa el bus.

Qui també ha viscut aquesta situació és Míriam Blanco, que vapublicar a les xarxes socials un vídeo en el qual es veia l’autobús ple de gent, asseguda als seients i de peu al passadís sense poder mantenir una distància de seguretat. El vídeo l’acompanyava amb el missatge: «El pa de cada dia anant a estudiar». Altres usuaris comentaven la publicació explicant que també viuen situacions semblants, mentre que altres lamentaven les restriccions d’aforament que pateixen els bars i restaurants mentre al transport públic no es compleix.

Per la seva banda, l’EMT defensa que té actualment mobilitzada tota la flota d’autobusos disponible per tal de donar resposta a la demanda d’ús del servei de transport públic, mantenint les mesures de seguretat. Assenyalen que les recomanacions per al transport públic emeses pel govern central durant la pandèmia contemplen la possibilitat d’utilitzar el 100% dels seients de l’autobús, mentre que es demana que els vehicles que admeten gent dempeus en restringeixin aquest ús a dues persones per metre quadrat. Sobre això, «durant les hores punta d’entrada i sortida dels centres educatius, estem mobilitzant tots els autobusos de reserva disponibles per tal que reforcin el servei de les línies que ho han necessitat».

Defensen, tot i les imatges, que «per tal de prevenir possibles contagis, i des de la represa del servei al mes de maig, l’EMT ha reduït l’aforament permès als seus vehicles al 50%, ha instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic i manté, des del primer dia, l’obligatorietat de dur mascareta». Finalment apel·len a la «corresponsabilitat, la solidaritat i el sentit de comú de la gent per tal que el servei públic de transport s’utilitzi quan sigui estrictament necessari» i, en cas que l’autobús vagi ple, recomanen «esperar el següent». «Si un autobús completa el seu aforament, el conductor avisa a la central per tal que enviïn un reforç», sostenen des de l’empresa municipal.

tracking