Diari Més

Societat

La Torre Rellotge del Port de Tarragona, protagonista del Cupó de l'ONCE

Sortirà a la venda el proper 7 de gener en la sèrie ‘Ciutats en punt i hora’

El Cupó Diari lluirà la

La Torre Rellotge del Port de Tarragona, protagonista del Cupó de l'ONCEONCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper dijous 7 de gener el Cupó Diari de l'ONCE tindrà com a protagonista la Torre Rellotge del Port de Tarragona dintre de la sèrie Ciutats en punt i hora. En total5,5 milions de cupons portaran el temps de Tarragona a tot l’Estat.

Aquesta sèriereunirà 50 rellotges singulars de tota Espanya. Va començar l’11 de març de 2019 i s’acabarà l'any 2021. A Catalunya han format part d’aquesta col·lecció la Torre del rellotge (Barcelona); el rellotge del Campanar de La Seu Vella (Lleida) i el rellotge de la Torre de Sant Roc de Castellfollit de la Roca (Girona).

El delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, ha lliurat aquest dilluns al president del Port, Josep Maria Cruset,una imatge emmarcada del Cupó.A l’acte també han assistit Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona; i Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consejo Territorial de l’ONCE a Catalunya.

El Rellotge del Port

El Rellotge del Moll és una obra protegida com a Bé Cultural d’Interès Local de l’enginyer Francisco García de Membrillera i datat el 1922. Aquestsubstituïa els tocs de trompeta que un trompeter feia per indicar l’inici i el final de la jornada laboral.

El rellotge té tres esferes d’1,5m de diàmetre, que antigament tocaven les hores, les mitges hores i els quarts. Unaquarta esfera es va decorar amb un mapamundi.

Actualment,s’estan finalitzant les obres de restauració per conservar una de les joies, no només del patrimoni portuari, sinó de la ciutat de Tarragona.

tracking