Diari Més

Mobilitat

Els patinets elèctrics de lloguer s'implantaran a la ciutat el mes de gener

La data oficial està condicionada al fet que les empreses acabin d’instal·lar tots els aparcaments, quatre dels quals ja han estat col·locats

Imatge d'un dels aparcaments ja instal·lats, aquest al número 113 de la Rambla Nova.

Els patinets elèctrics de lloguer s'implantaran a la ciutat el mes de generOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els patinets elèctrics de lloguer compartit arribaran definitivament a Tarragona aquest mes de gener. La data exacta en la qual les companyies començaran a operar està condicionada, però, al fet que aquestes acabin d’instal·lar els aparcaments, una de les condicions que va posar l’Ajuntament a l’hora de permetre que portessin els seus vehicles a la ciutat. De fet, dues de les tres empreses, Reby i Bird, ja van començar la setmana passada amb la col·locació dels racks en quatre punts: al carrer de l’Assalt, al carrer del Mar, al número 113 de la Rambla Nova i al número 16 de l’avinguda Roma. Per altra banda, Buny, va una mica més endarrerida en la seva posada en marxa a Tarragona.

Segons va explicar el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Xavi Puig, a partir d’avui les companyies de patinets de lloguer continuaran amb la instal·lació dels aparcaments, col·locant tres bateries cada dia. D’aquesta manera, i sense voler donar una data exacta, Puig va assenyalar que serà aquest pròxim mes de gener quan els tarragonins i tarragonines ja podran començar a utilitzar els també anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP) de lloguer.

Tal com ja va avançar Diari Més, la implantació d’aquestes illes d’estacionament, que també podran utilitzar els usuaris de patinets i bicicletes privades, suposarà que els aparcaments d’aquesta mena a la ciutat es tripliquin. Fins ara hi havia prop de 420 places repartides en 45 punts. El nombre de places en cadascun d’aquests racks varia: n’hi ha de quatre, sis, vuit, deu, dotze, catorze, etc. Ara, les empreses de patinets elèctrics instal·laran 25 racks de 20 places, de manera que amb l’entrada de les dues primeres, el total serà de prop de 1.000 places més. Amb els aparcaments de la tercera companyia, seran 1.500 el nombre d’illes d’estacionament noves, que sumades a les ja existents faran un total de més de 1.900 places.

La idea del consistori de condicionar l’entrada dels operadors a Tarragona al fet d’haver de comprar i instal·lar els aparcaments, a banda que suposa un benefici per la ciutat, és que la presència d’aquests vehicles sigui ordenada i no es vegin imatges com les que s’han vist en més d’una ocasió, per exemple, a Madrid, on molts usuaris deixaven els patinets tirats a qualsevol lloc. A més, els 1.500 VMP que arribaran a Tarragona de la mà d’aquestes tres companyies portaran un sistema de cadenat per tal d’augmentar aquesta voluntat d’ordre.

Tot plegat, després que l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), fa uns dies, cridés l’atenció a l’Ajuntament pel procediment pel qual va atorgar les llicències a aquestes tres empreses. Segons l’ens, el mètode «no hauria estat prou respectuós amb els principis d’una bona regulació econòmica eficient i afavoridora de la competència, en especial els principis de transparència i igualtat i no discriminació», tot i que el consistori va defensar haver actuat legalment.

Per altra banda, Puig va sostenir també que hi ha empreses de bicicletes de lloguer interessades a venir a operar a Tarragona.

tracking