Diari Més

Equipaments

Sant Pere i Sant Pau tindrà la primera biblioteca pública per al barri

L'espai tindrà 800m2 i es dividirà en 6 zones per edats

L'alcalde Pau Ricomà durant la presentació del projecte.

Sant Pere i Sant Pau tindrà la primera biblioteca pública per al barriDavid Oliete

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tarragonadestinarà 190.000 euros per adequar un local al bloc Sant Magí de Sant Pere i Sant Pau perquè es converteixi en la primera biblioteca pública per al barri.L'espaies dividirà en 6 grans zones: zona de nadons i etapa preinfantil, zona d’infants fins a 11 anys, zona de pre adolescents i adolescents (12-16 anys), zona de gent gran (a partir de 65 anys), sala d’estudi insonoritzada (a partir de 12 anys) i zona multifuncional d’aprenentage i experimentació.

L’edifici s’adequarà seguint els estàndards del consum responsable de l’energia, per aconseguir un estalvi econòmic i energètic. És una planta baixa diàfana, sense barreres arquitectòniques i envoltada de finestrals que ompliran de llum tot l’espai. La tecnologia serà present en tots els seus racons, wifi, endolls iaccessibilitat als aparells de noves tecnologies de darrera generació. A més, tindrà un aforament, aplicant la normativa de la covid-19, per 22 usuaris.

El pla tècnic ja està redactat, la qual cosa permetrà que en breu es pugui licitar la redacció del projecte i, a finals de l’any vinent, la nova biblioteca estarà enllestida.

«Deixem enrere un punt de lectura obsolet i que no cobria les necessitats reals del barri i estrenem un local de 800m2 en un nou emplaçament, que ens permetràpassar a formar part de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat», ha remarcat l’alcalde de Tarragona i conseller de Cultura, Pau Ricomà.

El pressupost municipal de l’any vinent també preveu una partida de 400.000 euros per la construcció de la biblioteca de Torreforta. La redacció del projecte es farà durant el primer trimestre d’any. L'equipament dispondrà de 1.300 metres quadrats.

tracking