Diari Més

Rida de Nadal

Bonavista 'rasca' un dècim de la Grossa i Tarragona trenca la maledicció

És la primera vegada que el principal premi de la loteria de Nadal cau a la ciutat, però només una persona s’ha vist afortunada amb el 72.897

La titular Beatriz Lozano mostra orgullosa el cartell que acredita l'administració com a premiada.

Bonavista 'rasca' un dècim de la Grossa i Tarragona trenca la malediccióGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2020 havia estat un any per oblidar al barri tarragoní de Bonavista, fins ahir. Almenys de manera símbòlica. La pandèmia i, en especial, l’explosió de l’empresa IQOXE fa gairebé un any han marcat els darrers mesos d’un dels barris més humils de la ciutat. Però a les 12 i dos minuts del migdia la sort els esquitxava en forma de 72.897 per, com a mínim, tancar l’any amb un regust de boca diferent.

Al Teatre Real de Madrid es cantava un primer premi de la Grossa de Nadal que queia per primer cop a la ciutat de Tarragona. A diferència de la veïna Reus, que va viure la pluja de milions més gran possible els dos darrers anys de forma consecutiva, a la capital de la província tan sols un únic dècim va alegrar el matí a la gent del barri. Lluny de les enormes quantitats de diners, els veïns de Bonavista s’alegraven més pel fet que casa seva rasqués part de la Grossa, que no pas per haver-se fet rics.

Els 400.000 euros corresponents al dècim premiat, el 72.897, es van repartir des de l’administració número 10, situada a la cèntrica Plaça de la Constitució del barri tarragoní. Els veïns s’anaven acostant a l’establiment de loteria, però ningú venia amb la desitjada butlleta a la mà. L’expectació es va anar diluint a mesura que el guanyador no apareixia. «Només hi ha hagut una sola persona afortunada, amb un dècim que es va vendre a través de la màquina i no personalment», explicava Beatriz Lozano, titular de l’administració. Una campanya de Nadal en la qual, per cert, han patit una lleugera davallada de vendes.

L’alegria es va apoderar de la responsable de l’establiment de Bonavista, «molt contenta i emocionada» pel fet d’haver repartit la sort més buscada i ser el centre d’atenció de càmeres i micròfons a les portes de Nadal. Era el primer cop que Lozano vivia la Grossa en primera persona, però no la primera vegada que repartia algun premi gran. Fins ahir, el rècord de l’administració de la Plaça de la Constitució de Bonavista pujava fins els 200.000 euros, repartits en loteria nacional. A partir d’ara, Beatriz Lozano recordarà el 22 de desembre del 2020 com el dia que va aconseguir doblar la xifra, per molt que la Grossa no fos més generosa amb el barri de Ponent.

Un any difícil per Bonavista

El 2020 va començar de forma molt cruel pels veïns del barri tarragoní. El 14 de gener l’empresa IQOXE, a tocar de Bonavista, patia una explosió que va deixar-la com la zona més afectada de la ciutat. L’any, després agreujat per la pandèmia, acaba d’una forma totalment oposada, ja que la sort s’ha fet un petit forat entre tanta desgràcia.

«Estem més que contents, ens mereixíem acabar l’any amb tanta alegria» encara que la Grossa hagi esquitxat de passada, argumentava Loli Gutiérrez, presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista. Gutiérrez va aprofitar per explicar que ja tan sols resta mitja dotzena de famílies afectades per l’explosió a l’empresa química. Sigui com sigui, la gent de Bonavista espera que aquest únic dècim que ha sortit premiat marqui, com a mínim anímicament, un abans i un després en la sort d’aquest barri. Si alguna cosa es respirava ahir a la Plaça de la Constitució, era optimisme.

tracking