Diari Més

Oci

Per Nadal, el Teatret pica a la teva porta

A partir de dimarts 22, el Teatret del Serrallo oferirà un espectacle sorpresa diari a les xarxes socials

La companyia Toc de Gresca a l'escenari del Teatret de Nadal del Serrallo.

Per Nadal, el teatret pica a la teva portaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si les famílies no poden anar al Teatret del Serrallo aquest Nadal, el Teatret del Serrallo anirà a les cases de les famílies.

«Aquest any el Teatret pica a la porta per oferir al públic un plegat d’històries de Nadal, que seran un tastet del que hauria passat enguany al nostre escenari», explica Sandra Coloma, responsable de la gestió cultural del Teatret del Serrallo.

Així, a partir d’aquest dimarts 22 de desembre, i fins al 5 de gener, cada dia a les 19.30h es podrà veure una història curta a través dels canals de Youtube, Instagram i Facebook del Teatret. Amb la voluntat que el Nadal tingués «diferents interpretacions», s’ha convidat a elaborar aquestes històries a artistes de la ciutat amb perfils diferents. Així, es podran veure les propostes de Joan Rioné, Rat Cebrián, Sílvia Palazón, la Companyia Toc de Gresca i el Taller de Dansa de Maribel Soler.

Totes les històries han estat enregistrades al Teatret, amb una escenografia dissenyada per l’il·lustrador Armand i Joan Rioné. L’espectacle que s’emetrà cada dia serà una sorpresa i, un cop es pengi a les xarxes, restarà disponible perquè les persones que no l’hagin pogut veure, o el vulguin gaudir de nou, hi puguin accedir tantes vegades com els vingui de gust.

Sandra Coloma admet que, forçats per la situació, s’han vist obligats a esmolar l’enginy per no deixar a la ciutat sense Teatret per Nadal, però assenyala que el format que han dissenyat ofereix un plegat de noves oportunitats: «Emetent les històries a les xarxes perdem les sensacions del contacte directe, però tenim una projecció més àmplia. I també més perdurable, perquè tot aquest material estarà a disposició del públic sempre. I, a més, els artistes que hi participen també el tindran al seu abast com a material promocional. Aquesta mena de propostes són efímeres, i al final només en queda la memòria de les persones que les veuen quan es fan. Enguany, en canvi, tindran un caràcter molt més expansiu». Un altre aspecte positiu de la proposta és que els actuants poden disposar de tot l’espai del Teatret per a les seves intervencions. Així per exemple, el Taller de Dansa ha aprofitat per convertir tot l’espai en una gran sala de ball.

La tria dels espectacles, detalla la gestora del Teatret, s’ha fet mirant que siguin representatius de l’oferta que els és pròpia: «Fem una incidència especial en el públic familiar, que és tan fidel al Teatret del Serrallo, per això tenim tres persones que ens oferiran contes, el Joan, la Sílvia i la Rat. També hem volgut posar un punt alegre, divertit i esbojarrat, i per això hem demanat la col·laboració de Toc de Gresca, ja que el circ també ha tingut molt de protagonisme al nostre espai. I, finalment, hem volgut fer una interpretació del Nadal a través del ball amb el Taller de Dansa, pensant que, a causa de les circumstàncies, en aquesta ocasió podem disposar de tota la sala per fer les actuacions».

tracking