Diari Més

Seguretat

Dos atracaments amb una arma de simulació en només 48 hores a Ponent

Entre divendres i dissabte també hi va haver un robatori amb força al barri del Pilar i dos robatoris a l’interior de vehicles a Riu Clar i Torreforta

Objectes recuperats amb la detenció de l'autor de diversos robatoris a l'interior de vehicles.

Dos atracaments amb una arma de simulació en només 48 hores a PonentMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre divendres i dissabte es vanproduir diversos atracaments i robatoris en diferents barris de la zona de Ponent de Tarragona. El primer dels atracaments va tenir lloc divendres a la tarda a l’estanc del carrer Montblanc de Torreforta. Els lladres van entrar i van amenaçar al treballador amb una pistola de simulació, sense aconseguir endur-se res de l’establiment.

L’endemà, dissabte, els mateixos individus van intentar robar pernils d’una coneguda cadena de supermercats a Bonavista. Segons ha pogut saber Diari Més, els lladres no van aconseguir prendre les peces, ja que un dels treballadors els va interceptar, moment en què el van amenaçar amb la pistola de simulació que havien utilitzat el dia abans a l’estanc de Torreforta i van escapar. En aquest cas, i sabent la matrícula, els Mossos d’Esquadra van aconseguir trobar el cotxe i van poder detenir els dos lladres, un espanyol i l’altre rus, amb diversos antecedents, a la Canonja. Per altra banda, i segons han explicat alguns veïns, durant aquest cap de setmana també es va produir un robatori amb força al barri del Pilar.

Aquests episodis no són els únics successos que s’han produït a Ponent els últims dies. També s’han registrat almenys dos robatoris a l’interior de vehicles als barris de Riu Clar i de Torreforta. En el cas del primer, els delinqüents van trencar el vidre del cotxe i es van emportar alguns objectes que hi havia dins, mentre que en el segon cas, els lladres es van endur les taloneres davanteres del vehicle.

En aquesta línia, el cos de Mossos d’Esquadra informava ahir que divendres s’havia detingut un home de 35 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Pobla de Mafumet, com a presumpte autor de quatre delictes de robatori amb força a interior de vehicle. A més, li constava una ordre de detenció dictada pel jutjat d’instrucció de Tarragona per robatori amb força. La investigació policial es va iniciar a principis de desembre arran d’uns robatoris que van tenir lloc en un pàrquing comunitari situat als barris de Ponent de Tarragona. Les càmeres de seguretat van captar com un individu forçava diverses portes d’accés a l’edifici.

Fetes les primeres gestions, els Mossos van poder identificar l’home, ja que es tractava d’un conegut per la policia. Els mateixos agents del grup investigador ja l’havien detingut en anteriors ocasions per delictes contra el patrimoni. Divendres, els Mossos van localitzar i detenir el sospitós en un carrer del barri de Campclar. A més, van poder recuperar diversos objectes que havia sostret de l’interior dels vehicles. El detingut, amb gairebé una trentena d’antecedents, va passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat a l’Ajuntament, Manel Castaño, va celebrar que els diversos episodis de delinqüència viscuts a Ponent aquest cap de setmana «han estat resolts tant per la Guàrdia Urbana com pels Mossos». En aquesta línia, va xifrar en més de 300 les intervencions dels dos cossos de seguretat als barris de Ponent d’ençà que es va posar en marxa l’operatiu Pondus a principis d’octubre. «En aquesta zona de la ciutat s’han reduït els delictes en un 30%», defensava finalment el també portaveu del govern d’ERC i ECP al consistori.

tracking