Diari Més

Educació

Mobilització a Tarragona en contra de l'exclusió del castellà a l'ensenyament

Les manifestacions també s'estan celebrant a diferents punts de Catalunya

El cartell de la convocatòria

Mobilització a Tarragona en contra de l'exclusió del castellà a l'ensenyamentTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones estan participant a la manifestació de vehicles en contra de la LleiCelaá(LOMLOE)convocades per laAEBi laACPE(Tarragona). L'objectiu és reivindicar que l'espanyol «sigui llengua vehicular» a l'ensenyament, aspecte que aquesta normativa deroga. A Tarragona ha partit a les 12.00h del pàrquing del barri Bonavista.

En el manifest d'aquesta manifestació els convocants «rebutgen» de pla «el fonament i conseqüències de laLOMLOEper conculcar els drets fonamentals dels alumnes catalans i emparar un projecte uniformador de tall nacionalista identitari per a Catalunya». També «recolzen» un «sistema educatiu espanyol que respecti la pluralitat lingüística del nostre país i que serveixi per a formar als alumnes amb polítiques integradores i de convivència».

En paral·lel defensen de «igual manera un model educatiu que respongui a la realitat i pluralitat de la societat catalana, en el qual el català i el castellà siguin llengües vehiculessis d'ensenyament, juntament amb l'aranès a la Val d'Aran». Dins del mateix escrit «apel·len» al «sentit de la responsabilitat dels legisladors, perquè no cedeixin a les vel·leïtats de minories que treballen per a llevar drets lingüístics en el sistema educatiu».

L'organització i els manifestants «demanen» que «les Corts espanyoles legislin a favor dels drets lingüístics dels alumnes i que no es deixin fer xantatge per aquells que volen imposar un model excloent i rígid i que declaren la seva hostilitat manifesta feia la llengua castellana apel·lant insensatament a l'hegemonia territorial del català». I «adverteixen» que «en el cas que facin prevaler els interessos partidistes sobre l'interès general, ens tindran enfronti ara i d'ara endavant perquè la mobilització contra aquesta Llei injusta serà el preludi de moltes altres més».

Alguns dels participants amb banderes

Mobilització a Tarragona en contra de l'exclusió del castellà a l'ensenyamentTwitter: Fco. Domínguez

tracking