Diari Més

Art solidari

De les seves mans a les nostres vides

La Fundació Estela ha posat a la venda una nova edició de les llibretes solidàries Estel’Art

Dos infants de l'Escola Estela amb les seves educadores, aquest estiu.

De les seves mans a les nostres videsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els colors d’una festa holi de l’Índia, l’estampat d’un lleopard de Kènia, la Gran barrera del Corall d’Austràlia i la tela Awayo del Perú són els motius que presenten les quatre llibretes de la Col·lecció Estel’Art 2021 que ja es poden trobar a les botigues.

Aquest és el segon any que la Fundació Estela per a la Discapacitat de Tarragona emprèn aquesta iniciativa, per la qual es posen a la venda llibretes decorades pels nens i nenes de l’Escola d’Educació Especial Estela. «L’objectiu és solidari, perquè amb la compra de les llibretes es destinen fons a la fundació, però l’adquisició té un valor afegit, i és que a més de donar visibilitat a l’entitat, per als nens i nenes suposa veure com un projecte que han fet ells, acaba en una botiga, on es pot vendre i la gent que ho compra hi dona un valor», explica Ferran Bru, impulsor del projecte Estel’Art.

El Ferran va engegar aquesta iniciativa l’any passat, fruit de les seves ganes de fer acció de voluntariat. «Tot va sorgir perquè, entre altres coses, m’agrada molt l’art. Em vaig posar a investigar i vaig descobrir l’artteràpia. I com que estava estudiant comerç, vaig pensar a portar-ho d’alguna manera a aquest terreny. Em vaig posar en contacte amb la Fundació Estela, i em van explicar que ells ho treballaven i que, de fet, entrava en la seva àrea curricular. Els va semblar bé, a més, agafar les obres d’art que fessin els nens i nenes i fer-ne llibretes, i així és com va sorgir tot», explica.

La primera edició de llibretes Estel’Art es va posar a la venda l’any passat i va tenir una gran acollida. L’any 2020 va arrencar amb la voluntat de repetir l’experiència, però adaptant-se a les noves circumstàncies generades arran de la crisi de la covid-19. A causa de les restriccions sanitàries, els educadors de l’Escola Estela van pensar a fer un viatge imaginari pel món, de tal manera que la imaginació els servís per esmorteir els efectes del confinament. En aquest sentit, expliquen des del centre, l’art (integrat en el treball de les diferents àrees curriculars), va ser una eficaç eina de teràpia durant el confinament i una bona forma de fer que els alumnes expressessin sentiments i emocions.

El resultat són la col·lecció Un viatge pel món, quatre llibretes que recullen un treball farcit de reptes, estímuls i noves sensacions.

Les llibretes Estel’Art es poden comprar a través de la pàgina web del projecte (www.estelart.bigcartel.com) o bé a Abacus Cooperativa de Reus i Tarragona. El preu és de 10 euros cada llibreta, i d’aquests, 1 euro es destinarà a la Fundació Estela.

«L’any passat en vam fer unes tres-centes, i tot apunta que aquest any potser encara serà millor», assenyala el Ferran. En aquest sentit, el jove explica que han comptat també amb la complicitat de diverses empreses, que han volgut sumar-se a la iniciativa fent de les llibretes Estel’Art un detall per al Nadal.

Portades de les llibretes del Perú i Kènia.

De les seves mans a les nostres vides

tracking