Diari Més

Sanitat

Veïns de Ponent traslladen al Síndic les queixes pel CAP de la Granja

Martín Bravo: «Una dona amb una malaltia crònica fa més d’un any que no és atesa presencialment»

Usuaris del CAP de la Granja, ahir dimecres al matí.

Veïns de Ponent traslladen al Síndic les queixes pel CAP de la GranjaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Usuaris del CAP de la Granja van traslladar al Síndic de Greuges el seu malestar per l’atenció que reben al CAP de la Granja ahir dimecres. L’escrit va acompanyat d’una vintena de queixes recollides els darrers dies. El col·lectiu de veïns que des de fa mesos organitza concentracions per reivindicar millores va anunciar que faran un nou enviament «en la mesura que anem recollint de noves», va manifestar Manuel Martín Bravo, un dels seus portaveus. Martín Bravo va explicar que, entre les queixes remeses al Síndic de Greuges per correu electrònic, «hi ha la d’una dona gran que està angoixada perquè pateix una malaltia crònica i fa més d’un any que el metge no la visita de manera presencial i només ho fa telemàticament».

El contingut dels diferents casos exposats davant el Síndic de Greuges i els motius que han propiciat demanar la seva intervenció «seran exposats en la concentració que demà divendres, a les 6 de la tarda, està convocada davant el CAP de la Granja», va informar, i va recordar que avui dijous, a les 5 de la tarda, la concentració tindrà lloc al CAP de Bonavista.

Martín Bravo va comentar a aquesta redacció que el passat dimarts el col·lectiu de veïns en va reunir «amb els responsables del CAP de la Granja, sense aconseguir cap avanç en les demandes que plantegem». «Segons ens van dir, l’atenció presencial suposa el 40% i les visites telemàtiques el 60%, i nosaltres demanem que totes siguin presencials, sobretot quan cal ser visitat per un especialista», va comentar. Martín Bravo va afegir que «avui –per ahir dimecres– no funcionava l’aparell de raigs X, per la qual cosa una dona que va anar amb un turmell danyat no es va poder fer la radiografia». Per altra banda, el portaveu del col·lectiu va recordar que «reclamem que demanar dia i hora de visita es pugui fer de manera presencial, ja que és molta la gent, cansada que no els agafin el telèfon, fan acte de presència al CAP perquè volen ser ateses per un metge».

En la carta enviada al Síndic de Greuges el col·lectiu comenta que l’objectiu «és informar de la greu situació que, en menor mesura actualment, es produeix amb relació al servei de salut del CAP de la Granja-Torreforta». En un apartat, fa esment a «la falta greu d’assistència sanitària a persones vulnerables que tenen patologies que requereixen seguiment periòdic per part dels serveis sanitaris», fet que suposa «pèrdua de qualitat de vida». A més, afirma que «s’han vulnerat els drets d’un segment de població de Catalunya», en referència al fet que als barris de Ponent «viuen persones treballadores i són zones degradades econòmicament per la situació en què ens trobem».

tracking