Diari Més

Urbanisme

El mal estat de tres blocs apuntalats preocupa els veïns de Bonavista

El regidor d’Urbanisme, Xavi Puig, assegura que el govern instarà els propietaris a reformar-los

Imatge de l'edifici del carrer 10, l'apuntalament del qual no permet als vianants anar per la vorera.

El mal estat de tres blocs apuntalats preocupa els veïns de BonavistaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de Bonavista va lamentar ahir el mal estat de tres edificis del barri, que es troben apuntalats i que, segons la seva presidenta, Loli Gutiérrez, representen un perill per la ciutadania. Lamenta que el mateix apuntalament d’un d’ells, el que està situat al carrer 10, no permet una correcta mobilitat i accessibilitat per la vorera. Per la seva banda, el govern municipal defensa que instarà els propietaris a fer les actuacions necessàries per evitar que l’estat dels blocs suposi un risc per als vianants.

«Estan a punt de caure i qualsevol dia passarà una desgràcia i llavors recordaran que ho havíem demanat, però ja serà massa tard», denuncia Gutiérrez, que afegeix que, «segurament són privats, però la feina de l’Ajuntament és esbrinar de qui són i obligar als propietaris a què els tinguin en bones condicions». Per altra banda, la presidenta de l’AVV lamenta que «en el cas del que hi ha situat al carrer 10, està apuntalat justament a la vorera i, principalment les persones amb mobilitat reduïda, bo hi poden passar».

Per a la seva banda, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, defensa que «evidentment és la nostra feina, per això instarem als propietaris dels blocs en qüestió a què millorin la situació dels edificis».

D’altra banda, des de l’associació de veïns critiquen que troben a faltar als pressupostos municipals una sèrie d’actuacions que creuen que són necessàries per al barri. «No tenim una sortida d’emergència a l’altra banda del complex petroquímic en cas d’accident», denuncia Gutiérrez. Sobre això, Puig defensa que «el paquet de més d’un milió d’euros de millora dels accessos al barri amb les obres del PP10 ja inclouen tota una sèrie d’actuacions que faran que Bonavista disposi d’aquesta sortida».

Per altra banda, des de l’associació demanen també la millora de l’entrada al barri per l’N-340. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme sosté que «no ho podem fer tot alhora. Entenem que a tot arreu hi ha carències i anem pas a pas. Amb el PP10 estem invertint més d’un milió d’euros de les butxaques dels tarragonins perquè Bonavista, Campclar i el barri de Buenos Aires tinguin uns accessos dignes pel costat nord». Gutiérrez assenyalava també que cal arranjar el descampat de davant l’escola Joan XXIII. «És un centre en el qual estudien més de 1.600 nens i nenes i, quan plou, és un desastre. És cert que ho van netejar, però els forats segueixen allí», lamentava, al que Puig responia que «estem elaborant un conveni amb els propietaris dels terrenys perquè ens permetin arranjar-los, de manera que la canalla tinguin una manera més ordenada, neta i segura d’entrar a l’escola».

En general, Puig explica que hi ha moltes actuacions que no apareixen concretament als pressupostos, però que des del govern es contemplen i els diners per fer-les hi són, tot i que estan en partides més genèriques. És el cas també dels reductors de velocitat, que l’associació de veïns del barri de Ponent demana en fins a cinc carrers en els quals els cotxes circulen a grans velocitats. «Als pressupostos hi ha una partida destinada a temes de senyalització i seguretat, i serà amb aquests diners amb els quals instal·larem els elements necessaris per a la pacificació del trànsit on sigui necessari, però per això cal que s’aprovin els comptes, és clar», diu Puig.

Finalment, Gutiérrez defensa la necessitat d’un pipican per a gossos i de la implantació de la policia de proximitat al barri. Sobre la primera reclamació, Puig diu que ho estan estudiant i sobre la segona, que el regidor de Seguretat, Manel Castaño, ja va anunciar que arribaria al llarg de 2021.

tracking