Diari Més

Solidaritat

Ajudar la Marató descobrint Tarragona

Guies locals de l’Associació de Guies de Catalunya ofereixen visites solidàries amb La Marató de TV3

Alguns dels guies que faran la visita 'Medicina i malaltia a Tarragona'.

Ajudar la Marató descobrint TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, Catalunya es mobilitza per col·laborar amb la Marató de TV3, que enguany se celebrarà diumenge 20 de desembre, per recollir fons per la lluita contra la covid-19. En aquest context, l’Associació de Guies de Catalunya, AGUICAT, ha organitzat visites guiades solidàries en diversos municipis de Catalunya, entre els quals hi ha la ciutat de Tarragona.

D’aquesta manera, el mateix diumenge 20 de desembre, un grup de set guies de la demarcació que formen part de l’AGUICAT, oferiran diverses sessions de visites amb el tema Medicina i malaltia a Tarragona. Arrencaran a les 11 del matí i s’aniran succeint fins a les 16.30h. El preu és gratuït, però es damana als assistents fer un donatiu a favor de la Marató de TV3. Els guies que faran les visites són Carles Baz, Héctor Fort, Isabel Medel, Carme Brey, David Edo, Esther Fusté i M.Carme Granados. El tour tindrà una durada aproximada d’una hora i transcorre a l’aire lliure.

El contingut de la visita s’articula al voltant del tractament de la salut i les malalties al llarg de la història de la ciutat, abordant les èpoques romana, medieval i contemporània. «Seran visites molt amenes, les hem preparat procurant que el contingut sigui interessant, però que no sigui només dades i dades. Recull moltes curiositats i anècdotes que hem estat recopilant per preparar els guiatges», explica M. Carme Granados. La guia adverteix també que les visites s’han plantejat de manera que es garanteixin tots els protocols de seguretat. Així per exemple, totes les persones disposaran d’una radioguia que els permetrà sentir el guia sense necessitat d’acostar-s’hi (es recomana als assistents portar els seus propis auriculars, encara que es proporcionaran auriculars d’un sol ús a les persones que no en tinguin). Una altra qüestió important és que el nombre de persones per visita es limitarà a sis. «Això fa que cada sortida sigui gairebé una visita particular. Les restriccions sanitàries ens han obligat a reduir el nombre de persones però, en contraposició, això ens permet oferir una atenció més propera, gairebé personalitzada», assegura Granados.

La guia explica que aquesta iniciativa, a més de tenir un caràcter solidari, busca també fer visible la feina dels guies professionals i de l’AGUICAT, que agrupa guies de turisme habilitats per la Generalitat de Catalunya per un turisme responsable i de qualitat. Les persones interessades s’hi poden apuntar a través de la web d’AGUICAT (www.aguicat.cat).

«Aquest 2020 ha sigut un any amb molts alts i baixos –explica M.Carme Granados. Al principi vam rebre les mesures com un gerro d’aigua freda. En el meu cas, com que treballo molt amb turisme local, vaig poder treballar bastant a l’estiu, però els companys que treballen amb turisme internacional han patit més. Ara a l’hivern, que normalment és temporada baixa, està sent bastant més dur. I de cara a l’any que ve, no sóc gaire optimista fins a l’estiu».

tracking