Diari Més

Restauració

Els bars dels camps de futbol podran obrir a partir del pròxim dilluns

El consistori permetrà la seva reobertura tot i que les competicions continuïn aturades per motius de salut

El bar del camp municipal de Torreforta és un dels que podrà obrir a partir de dilluns.

Els bars dels camps de futbol podran obrir a partir del pròxim dillunsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bars dels camps de futbol municipals de Tarragona podran obrir a partir d’aquest pròxim dilluns. Tal com ha pogut saber Diari Més, serà així perquè l’Ajuntament ha trobat la fórmula per a poder permetre la seva activitat i, d’aquesta manera, poder ser diferenciats, en certa manera, com a espais relacionats amb l’hostaleria.

Fa temps que l’àrea d’Esports del consistori està treballant amb els diferents clubs de la ciutat per tal de permetre l’obertura dels bars, els quals podran reobrir sempre que compleixin amb certs requisits que ja coneixen i que els tècnics de l’Ajuntament revisaran abans de l’obertura final. En aquest sentit, els clubs fa dies que estan preparant una proposta a l’Ajuntament per a l’obertura de portes dels bars i serà avui quan el consistori haurà de donar el vistiplau definitiu. Aquest serà el primer pas.

El segon, passarà per la verificació, in situ, de la situació de cada bar. Aquesta, es realitzarà entre divendres dia 18 de desembre i dilluns dia 21 de desembre i, sempre que es compleixi amb uns requisits mínims, el consistori permetrà l’obertura de cara al dilluns. Els espais, en tot moment, hauran de complir amb la resolució SLT/2983/2020 del 21 de novembre per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19 al territori de Catalunya.

Els bars reobriran sense competicions, ja que no serà fins a finals del mes de gener, en el millor dels casos i sempre que les condicions sanitàries siguin les adequades, quan els campionats de futbol base i amateurs recuperin l’activitat competitiva.

Cal recordar que la primera fase de l’obertura dels bars, segons recorda la regidora d’Esports, María José López, «va haver d’aturar-se quan ens vam veure obligats a tancar les instal·lacions esportives municipals, seguint les indicacions que ens va donar el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sempre pensant en el benestar dels esportistes que les utilitzen».

L’aturada de competicions es va allargar amb l’arribada de la segona onada de coronavirus, però el consistori ha pres la determinació de diferenciar l’accés del bar amb l’activitat esportiva pura i dura.

Segons apunta la regidora en declaracions a aquest mitjà, «la proposta de reobertura està enfocada a poder diferenciar una cosa i l’altra, ja que si hi hagués activitat esportiva, s’hauria de seguir el protocol d’accés i control que ha establert la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEiAF)».

López deixa ben clar que «hem pres aquesta decisió pensant en el benestar dels clubs, ja que, amb les mesures d’higiene pertinents, també poden continuar amb una part de la seva activitat, encara que l’esport competitiu estigui aturat».

tracking