Diari Més

Tecnologia

Vodafone desplegarà el 5G a Tarragona al gener del 2021

La directiva ha estimat en 635 milions la contribució econòmica de Vodafone a Catalunya

La Part Alta és una de les zones en les quals es desplegarà aquesta primera fase de la xarxa 5G.

Tarragona disposarà de la connexió a la xarxa 5G a principis de 2021Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vodafone preveu desplegar la xarxa 5G a la ciutat de Tarragona el proper mes de gener després de superar ja el 50% de cobertura amb aquesta tecnologia a la ciutat de Barcelona.

Així ho ha explicat la directora territorial de Vodafone a Catalunya, Laura Molist, en una trobada amb periodistes per fer balanç de l'activitat de l'operadora a Catalunya.

Molist ha explicat que Vodafone treballa per augmentar el grau d'implantació del 5G a Barcelona, una de les 21 ciutats espanyoles que disposen de xarxa 5G de Vodafone, i per fer que aquesta tecnologia arribi gradualment al conjunt de Catalunya.

D'altra banda, Molist s'ha mostrat satisfeta amb l'evolució de la companyia a Catalunya, on ha dit que guanyen clients -tenen 1,6 milions de clients amb contracte-, tot i que ha admès que la pandèmia ha tingut un impacte important sobre les pimes, ja que «moltes d'elles han tancat», ha apuntat.

La directiva ha estimat en 635 milions la contribució econòmica de Vodafone a Catalunya, que genera un total de 2.181 llocs de treball, entre personal directe i indirecte, en aquesta comunitat.

Fent balanç del seu últim exercici fiscal, el que va d'abril del 2019 a març del 2020, Molist ha recordat que durant el confinament, Vodafone va assegurar les comunicacions i el servei als seus clients tot i tenir pics de més del 50% de creixement en el trànsit de la xarxa.

Com a contribució a l'emergència generada per la pandèmia, Vodafone va donar 3.127 targetes SIM per a hospitals, centres d'atenció de gent gran i alumnes sense accés a Internet i va col·laborar en el reforç d'infraestructures de comunicació d'hospitals medicalitzats i d'hotels medicalitzats, entre altres accions solidàries.

tracking