Diari Més

Seguretat

Onada de robatoris a l'interior de vehicles en alguns barris de Tarragona

Alguns veïns creuen que la nul·la mobilitat nocturna pel toc de queda facilita aquests delictes i reclamen més presència policial

Imatge d'un dels molts cotxes que han estat objecte de robatori els últims dies a la ciutat.

Onada de robatoris a l'interior de vehicles en alguns barris de la ciutatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses entitats veïnals de la ciutat de Tarragona lamenten haver notat un increment de robatoris a l’interior de vehicles. Un fet delictiu que, segons creuen, està relacionat amb la poca o nul·la mobilitat nocturna pel toc de queda, fet que facilita als delinqüents dur a terme aquests robatoris. A més, fonts extraoficials dels Mossos d’Esquadra han confirmat a Diari Més que existeix aquest repunt de casos i el cos policial creu que hi hauria un grup de persones que s’hi dediquen. Utilitzen dues tècniques: el trencament de vidre o el blincament, que consisteix a doblegar una porta del cotxe en la seva part superior, per accedir així al dispositiu d’obertura del vehicle. De fet, l’últim episodi es va produir la matinada d’ahir, quan van trencar els vidres de tres vehicles al barri de Cala Romana i van robar, almenys, la bossa del propietari d’un dels cotxes on hi guardava material de la feina.

Una de les veus que assegura l’existència de l’increment d’aquesta mena de delictes és Loli Gutiérrez, presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista. Gutiérrez lamenta estar «molt enfadada» pel que estan vivint al barri. «Com pot ser que tots estiguem confinats, amb el toc de queda nocturn, i hi hagi vandalisme al carrer?» es pregunta indignada la líder veïnal. Reconeix que hi ha una dotació de la Guàrdia Urbana i una de Mossos que patrullen pels barris, però insisteix que és «insuficient». «Què més ha de passar a Bonavista perquè incrementin la vigilància? Hem patit abusos sexuals, robatoris, furts, cotxes desmantellats i amb els vidres trencats, illes senceres de contenidors cremades, també cotxes calcinats... Hem de sortir pels aires o que? I més en un any en què venim de l’explosió d’IQOXE i de la pandèmia, ja està bé», denuncia Gutiérrez. A més, denuncia que la matinada d’ahir diumenge van cremar, novament, un contenidor. «És necessària la policia de proximitat, no pot ser que només hi hagi una dotació de Mossos i una de Guàrdia Urbana per tot Ponent, que està format per nou barris», insisteix Gutiérrez.

Per la seva banda, Paco Fiori, un dels impulsors de la plataforma Recuperemos Nuestros Barrios, també afirma que «ara hi torna a haver una onada de robatoris a l’interior dels cotxes» i afegeix que «feia temps que no es veia de tal magnitud, abans n’hi havia molt esporàdicament». Fiori és dels que creu que els lladres aprofiten que durant el toc de queda no hi ha moviment pels carrers per dur a terme aquests delictes. Explica que el passat dijous un grup de persones va intentar entrar en un habitatge de Torreforta, però el propietari els va veure i van escapar, i un altre veí de la zona va veure com intentaven robar a l’interior d’un cotxe. «Al matí ens vam despertar amb la notícia que havien obert fins a quatre vehicles i fa molta por, la veritat», reconeix un dels impulsors de la nova plataforma veïnal, que critica també que una patrulla de Mossos i una de la Urbana és insuficient per tota la zona de Ponent. «Ara s’ha conegut que pel segon trimestre de 2021 hi haurà les patrulles de proximitat, però serà massa tard. Les necessitem ara», reclama Fiori.

A la zona de Llevant també han notat el repunt de robatoris dins els vehicles. De fet, segons explica Saul Garreta, president de l’Associació de Veïns de Cala Romana, van robar en tres cotxes durant la matinada d’ahir, dos dels quals al carrer Paranys i al carrer del Sol. Garreta assegura que van trencar els vidres i d’un dels cotxes van prendre una bossa amb material de la feina del propietari. «Passa massa sovint, no és un fet puntual», denunciava el líder veïnal, que afegia que «des de l’Ajuntament ens van dir que mirarien d’incloure als pressupostos de 2021 els lectors de matrícules per col·locar-los als accessos al barri, que facilitaria trobar els delinqüents, però de moment no hi ha res segur», lamentava Garreta, que afegia que «la gent està molt espantada».

Finalment, Gabriel Muniesa, president de l’Associació de Veïns la Unió, de Sant Pere i Sant Pau, assegura que actualment la cosa s’ha tranquil·litzat, però que fa prop d’un mes sí que van patir una onada d’aquests robatoris en vehicles, quan van obrir fins a vuit cotxes en qüestió d’una setmana, cinc en una nit i tres al cap de quatre dies. No obstant això, Muniesa assegura que el que sí que ha incrementat a nivell delictiu han estat les estirades de bossa i robatoris amb força al carrer. «Vam demanar una estadística sobre els fets delictius a Sant Pere i Sant Pau, però de moment encara no tenim les xifres, tot i que hem notat un augment d’aquests casos», explica.

Per la seva banda, Muniesa recorda que «la de la policia de proximitat ha estat una reivindicació històrica a Sant Pere i Sant Pau» i destaca l’èxit de la patrulla que camina pel mercadet, «on abans hi havia molta delinqüència i ara s’ha notat molt com ha caigut».

tracking