Diari Més

Obres

L'Ajuntament de Tarragona arranjarà paviments al centre, al Polígon Riuclar i a barris

El consistori es gastarà 432.000 euros en dignificar els carrers Ebre, Gandesa, Apodaca, Pere Martell, Coure i una rotonda

Un tram del Camí Vell de la Canonja, que es troba en un estat difícil per a la circulació.

L'Ajuntament de Tarragona arranjarà paviments al centre, al Polígon Riuclar i a barrisGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona destinarà uns 432.000 euros a arranjar diversos paviments tant al centre de la ciutat, com a alguns barris i al Polígon Riuclar. Així ho ha confirmat a aquest mitjà el regidor de Territori, Sostenibilitat i Seguretat i Medi Ambient del consistori Tarragoní, un Xavier Puig que recorda que «ens hem trobat molts carrers en un estat força deficient».

Publicades les obres al Perfil del Contractant, ara hi ha un període de vint dies d’informació pública perquè, tot seguit, l’Ajuntament esculli la millor oferta i posi en marxa les obres a finals del mes de gener o a principis de febrer del pròxim 2021. Totes les obres arrencaran durant aquest període menys les del Camí Vell de la Canonja, que està en fase de redacció del projecte i que s'iniciarà més endavant.

Començant pels carrers Ebre i Gandesa, a Torreforta, aquestes vies es troben, segons assegura el regidor, «en unes pèssimes condicions, són carrers concorreguts i amples i estan ja molt desgastats». Una altra de les obres, de les quals es mostra orgullós Puig, és «la rotonda de l’entrada, sobretot per raons de dignitat i estètica». «Creiem que el barri de Bonavista requereix una dignitat i també una identitat, la qual anirà acompanyada de garrofers, que són identitaris d’allí», apunta Puig, que afegeix que aquestes obres a la rotonda «les vam posar en comú amb els veïns de Bonavista i és una obra participada amb ells».

Les obres en els paviments també tindran la seva aturada al centre de la ciutat. En el carrer Apodaca, Xavier Puig recorda que «tenim l’asfalt en unes pèssimes condicions i el volem habilitar també per a la circulació de bicicletes i patins. Volem que el barri del Port tingui una entrada més digna per a la mobilitat sostenible». Seguint en el centre, arriba el carrer Pere Martell, que «també ens porta cap a la Part Baixa. És un carrer molt concorregut i, en la mobilitat sostenible, jugarà un paper fonamental.

Al Polígon Riuclar

El Polígon Riuclar també serà un punt important en aquest paquet d’obres que l’Ajuntament ha previst de cara a l’any 2021. Concretament, el carrer del Coure és el que s’arranjarà, ja que ha estat una demanda dels empresaris i dels transportistes que per allí hi circulen. Així ho confirma un Xavier Puig que detalla més concretament que el «carrer del Coure és l’eix vertebrador de tot el polígon de Riuclar, que estava fet un desastre quan vam arribar i que, poc a poc, anem millorant. A nivell de jardineria ha canviat molt i ara el que farem és pavimentar-lo, en una obra amb una inversió que ascendirà a uns 120.000 euros». «Les empreses ens ho demanaven i ho posarem en marxa», destaca el regidor.

Finalment, entra en escena el projecte del Camí Vell de la Canonja, que tindrà un cost aproximat de 50.000 euros. Encara no hi ha data de posada en marxa, ja que «encara estem fent el projecte i anirà una mica després que els altres», especifica un Puig, que detalla que les obres consistiran a «pavimentar i asfaltar les zones que no ho estan tant al Camí Vell de la Canonja com al Camí dels Horts. En el primer camí instal·larem plataforma i una vorera al segon». Puig sentencia que «la idea de l’Ajuntament és la d’anar fent obres en els carrers que ho demanen cada any, així ens ho vam proposar quan vam entrar a governar».

tracking