Diari Més

Empresa

Espimsa demanarà reintegrar tots els imports sostrets indegudament

Van detectar irregularitats en les despeses de tres targetes, una d’elles corresponia a l’antic gerent

Dídac Nadal durant la roda de premsa.

Espimsa demanarà reintegrar tots els imports sostrets indegudamentDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell d’Administració de l’Empresa Pública Mercats de Tarragona (Espimsa) ha aprovat aquest dimecres per majoria «exercir totes aquelles accions que en dret siguin oportunes per tal de reintegrar tots els imports que han estat deduïts de l’empresa i exercir totes aquelles accions necessàries per reajustar on correspon les categories professionals que s’havien donat sense fiscalització», ha anunciat el president d’Espimsa, Dídac Nadal. Ho ha fet en referència als fons gastats indegudament que van detectar entre els anys 2013 i 2019 per part de dos treballadors i l’antic gerent d’Espimsa, Isidre Prunor.

«El Consell d’Administració ha fet un pas endavant i s’ha encoratjat a fer net de tot allò que podem trobar i depurar qualsevol responsabilitat i, en aquest sentit, estem contents», celebrava Nadal. Fins ara, tal com ha detallat el mateix president d’Espimsa, s’ha detectat un ús fraudulent en tres targetes, una d’elles a càrrec de l’antic gerent, les quals estaven destinades, especialment, en consums de combustible que «no es pot donar per justificat, ja que són de caràcter privat», segons ha expressat Dídac Nadal. A més, pel que fa a la targeta de l’antic gerent, també hi ha càrrecs de restauració. En total, segons ha apuntatNadal, la xifra de les despeses de les targetes dels dos treballadors oscil·larien entre els 10.000 i els 12.000 euros en 5 anys, mentre que la de l’antic gerent seria superior, tot i que el president d’Espimsa no ha volgut concretar la xifra, encara que podria ser superior als 20.000 euros.

Pel que fa a les categories professionals dins l’empresa, el Consell d’Administració també ha trobat alguns increments salarials no reglamentaris produïts entre els anys 2013 i 2019, que també correspondrien a l’antic gerent i a dos treballadors, tot i que, en aquest cas, no han transcendit les xifres dels increments, ja que «hi ha més coses que s’haurien de descomptar dels increments per conèixer la xifra real». Per tot això, el Consell d’Administració d’Espimsa ha acordat avui, «seguint l’itinerari marcat pel Compliance, contractar advocats perquè ens plantegin les diferents vies que tenim, com ara la penal, la laboral o el tribunal de comptes». Nadal també ha anunciat que en el cas dels dos treballadors, es parlarà amb ells per conèixer de primera mà com va succeir tot i, «donar l’oportunitat de defensar-se», però també va avisar que, pel que fa al gerent, «exigirem que es retornin tots els diners que es van gastar per a l’interès privat».

«No és una qüestió política»

El mateix president d’Espimsa, també ha deixat clar que aquest assumpte no té res a veure amb el PSC i que «s’ha de posar ordre a les empreses municipals de Tarragona, no és una qüestió política». «Aquest nou Consell d’Administració i tots els membres ens hem trobat això i ho vam sotmetre als Compliance, que és el que marca el codi ètic de les empreses municipals», ha argumentat Nadal.

Isidre Prunor va ser el gerent d’Espimsa durant més de 25 anys i va ser acomiadat el passat octubre de l’any 2019. De fet, aquest va ser molt criticat l’any passat pel seu elevat sou, uns 140.000 euros, i per unes despeses en restauració que ja van sortir a la llum durant aquell any i que, ara, el Consell d’Administració d’Espimsa ha acabat confirmant amb el corresponent informe del Compliance. El Compliance és un grup d’advocats que cada empresa municipal ha de tenir per tal d’assegurar-se que s’estan complint amb la normativa establerta i, per tant, que no tornen a succeir irregularitats com els increments salarials o les despeses de les targetes de crèdit que ara es denuncien.

tracking