Diari Més

Equipaments

El patinòdrom de Tarragona veu la llum després de molts anys d'espera

Des del Nàstic celebren que ja no hauran d’entrenar en polígons o pàrquings abandonats i el Dojo aplaudeix la seva posada en marxa

Patinadores del Nàstic, al patinòdrom de l'Anella Mediterrània de Campclar.

El patinòdrom de Tarragona veu la llum després de molts anys d'esperaAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El patinòdrom de l’Anella Mediterrània de Campclar ja és una realitat. Aquest dijous, patinadores del Club Gimnàstic van poder demostrar que la pista està en perfectes condicions després d’una exhibició de velocitat de talent en el marc de la inauguració oficial de l’equipament, presidida per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i per la regidora d’Esports, María José López.

També hi van fer acte de presència representants dels dos clubs que li donaran servei. En principi, està oberta a tothom que tingui llicència, encara que tant el Club Gimnàstic com el Dojo seran els seus principals usuaris. Els seus esportistes estan d’enhorabona, tal com van deixar clar els seus representants a la mateixa pista.

Alexandra Palos, patinadora i responsable de la secció del Club Gimnàstic, es va mostrar «molt emocionada», ja que «és una reivindicació de fa molts anys». «Aquesta instal·lació podrà donar cabuda a totes les modalitats de patinatge en línia», va apuntar, tot recordant el que havien de fer les seves patinadores per poder exercitar-se. «No només entrenàvem al far, sinó que ho fèiem a polígons, pàrquings abandonats i llocs que no estaven indicats per a practicar esport. Tot i això, hem aconseguit treure bons resultats a nivell espanyol i europeu. Amb aquesta instal·lació esperem que Tarragona encara es projecti més a tots els nivells».

El vicepresident del Nàstic, Josep Francesc Ferrer, afegia que «fa molt de temps que aquest velòdrom estava gairebé abandonat. Aquest equip de govern ha sabut i ha pogut posar-lo en marxa perquè dos clubs, com són el Dojo i el Nàstic, puguin tenir unes instal·lacions dignes».

Per la seva banda, Javier Rodríguez, del Dojo, també se n’alegrava molt perquè «Fa molt de temps que es demanava una instal·lació poder posar en pràctica el patinatge a la ciutat».

«Es podia haver fet abans»

Pau Ricomà no es quedava enrere i va deixar anar una perla contra l’anterior govern, tot afirmant que «era una inversió que podia encabir-se en els Jocs Mediterranis, no es va fer, però ara ho hem pogut fer». «És un dia bonic perquè estem donant solució a una demanda que feia molt de temps que durava. El patinatge ha anat creixent i necessitava unes instal·lacions dignes i ara, finalment, les tindran», va afegir el batlle, qui va xerrar amb algunes joves patinadores, les quals li van assegurar que «se senten molt a gust a la pista».

Finalment, María José López va voler deixar ben clar que «avui és un dia molt important pel món de l’esport tarragoní». La regidora d’Esports va felicitar-se perquè «feia temps que s’havia d’haver realitzat aquesta inversió, però ara ja la tenim aquí. Falten quatre cosetes per acabar-la, com pintar-la, però l’hem obert per donar atenció als clubs que la necessiten per a la seva activitat esportiva».

L’obra ha tingut un pressupost de 38.113,62 euros (IVA inclòs) i l’ha dut a terme l’empresa Auxiliar de firmes y Carreteras. La nova pista és annexa al carril d’acceleració del velòdrom existent i segueix el seu mateix traçat per l’interior. Té una amplada total de 6,20 metres amb un pendent transversal d’un 1%, aproximadament, que va des del límit del carril d’acceleració del velòdrom i baixa cap a la pista poliesportiva interior.

tracking