Diari Més

Equipaments

L'Ajuntament de Tarragona instal·larà gespa al camp de rugbi durant el 2021

Inclourà en els pressupostos una partida per poder-hi desenvolupar l’activitat esportiva

La gespa que vesteix actualment el camp de rugbi no és apta per a la pràctica esportiva.

L'Ajuntament de Tarragona instal·larà gespa al camp de rugbi durant el 2021Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els amants del rugbi a Tarragona estan d’enhorabona. Després de molt de temps sense poder practicar aquest esport en unes condicions mínimes, podran començar a fer-ho el pròxim 2021. I és que l’Ajuntament de Tarragona inclourà en els pròxims pressupostos municipals una partida per a la instal·lació de la gespa del camp de rugbi, ubicat a l’Anella Mediterrània de Campclar.

El consistori traurà a concurs la instal·lació de l’herba, que serà d’un material especial per a la pràctica del rugbi. L’esmentat concurs pot trigar uns sis mesos a finalitzar i, tenint en compte que els pressupostos encara no s’han aprovat, es podria deduir que a mitjans del 2021 es podria començar l’adequació de l’equipament.

El camp de rugbi de Campclar va aixecar molta polèmica. I és que l’herba que s’hi va plantar no era precisament apta per a la pràctica esportiva. El camp va ser projectat com una zona enjardinada, amb què els tots els equips que hi havien de jugar, principalment els del Club Rugbi Tarragona, no podien jugar-hi. Hauria estat impossible, entre d’altres, perquè les lesions haurien estat constants i perquè els jugadors no haurien pogut córrer amb tranquil·litat ni la normalitat amb què ho farien en un camp de rugbi en regla.

Cal recordar que durant el mes d’agost del 2018 estava previst que el Club Rugbi Tarragona traslladés tots els seus equips, però van fer marxa enrere perquè la superfície no era apta per a la pràctica esportiva amb seguretat. El club va haver de continuar al Complex Educatiu (antiga Universitat Laboral) i serà, si es compleixen els terminis previstos, tres anys després quan tinguin la possibilitat de fer el canvi definitiu. Fins i tot, durant alguns dies els jugadors del CRT van haver de jugar al costat del riu Francolí, ja que no disposaven d’un espai adequat.

Les obres de la instal·lació de la gespa són l’inici d’un projecte que serà molt més gran. L’Ajuntament de Tarragona té previst construir-hi graderies perquè els aficionats puguin assistir asseguts als enfrontaments. Ara bé, la conjuntura econòmica obliga a ajornar aquest projecte per a més endavant.

tracking