Diari Més

Comerç

Satisfacció per les «bones» vendes dels productes de la DOP Siurana a la fira de l'oli nou a Tarragona

El certamen s'ha celebrat presencialment amb menys cooperatives i amb mesures de seguretat per la pandèmia

El certamen se ha celebrado presencialmente con menos cooperativas y con medidas de seguridad por la pandemia

Satisfacció per les «bones» vendes dels productes de la DOP Siurana a la fira de l'oli nou a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 20a edició de la fira de l'oli nou DOP Siurana ha tancat aquest dissabte al vespre un certamen marcat per les restriccions de la pandèmia. Sense tastos o degustacions del primer raig ni actuacions musicals, els productors han celebrat la fidelitat dels compradors i les «bones» vendes d'aquest any. La fira, una de les poques que s'ha organitzat presencialment, ha aplegat catorze cooperatives, procedents de cinc comarques diferents de la demarcació de Tarragona. «Donades les circumstàncies, ha anat molt millor del que podíem esperar, estem molt contents», ha valorat el seu president, Antoni Galcera. Aquesta campanya els productors estimen una producció d'uns 3,5 milions de quilos d'oli d'oliva.

A primera hora d'aquest tarda, s'han format cues, puntuals, de compradors en alguns dels estands de la fira. Sense aglomeracions, els clients s'han emportat cap a casa garrafes d'oli del primer raig. Arran de les restriccions, les parades s'ha ubicat de forma diferent a la plaça Corsini. De fet, s'han col·locat per permetre que la circulació fos perimetral pels costats i s'ha delimitat els accessos de manera individualitzada a cada estand. «S'ha fet i és molt important, vam arribar a pensar que no es podria fer», ha subratllat Galceran.

Tot i les restriccions de mobilitat i que han estat oberts un dia menys, en Pep Galup, membre de CEOLPE-Centre oleícola del Penedès, ha afirmat que hauran assolit les vendes de l'any passat. «Estic molt content per les vendes, no em pensava que la gent vingués i comprés, ha sigut molt positiu psicològicament que s'hagi fet la fira», ha destacat. Galup ha explicat que ha venut molts més setrills d'olis i, això, li ha permès donar a conèixer el seu producte, ja que els tastos no estaven permesos en aquesta ocasió. «És molt important provar l'oli en una fira, amb la venda dels setrills he convençut a molta gent que després ha comprat la garrafa», ha afegit.

En paral·lel, un any més, el certamen s'ha sumat a una acció solidària. Es tracta de la campanya #JoEmCorono, que recapta fons per a la investigació del coronavirus. Des de l'entitat han donat productes perquè s'afegeixin a les cistelles que se subhastaran per recollir diners. Enguany, el padrí de la nova collita és el doctor Bonaventura Clotet, cap del servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Producció d'uns 3,5 milions de quilos d'oli d'oliva

El president de la DOP Siurana ha recordat que s'estima una producció de 3,5 milions de quilos d'oli d'oliva aquesta campanya, el que, diu, suposa un 60% en una campanya mitjana. És a dir, un descens al voltant d'un 40% respecte a la collita excepcional de l'any passat, amb més de 6 milions de quilos. Galceran ha atribuït la reducció a l'alternança pròpia del cultiu de l'oliva -amb un any bo seguit d'un de més fluix.

Pel que fa a la venda en línia, recalca que cada vegada «guanya» més «adeptes». Així, ha apuntat, que permet als productors contrarestar la caiguda de les vendes en el sector turístic i de la restauració, arran del tancament dels establiments.

Un comprador mostrant una botella d'oli a una dona en la fira de l'oli nou DOP Siurana que s'ha celebrat a Tarragona

Satisfacció per les «bones» vendes dels productes de la DOP Siurana a la fira de l'oli nou a TarragonaACN

Un comprador i d'una venedora en un dels estands que ha participat en la 20a edició de la fira de l'oli nou DOP Siurana que s'ha celebrat a Tarragona

Satisfacció per les «bones» vendes dels productes de la DOP Siurana a la fira de l'oli nou a TarragonaACN

tracking