Diari Més

Societat

Els veïns dels barris de Tarragona diuen «prou» davant la manca de seguretat

S'han manifestat aquest dissabte per reclamar una major presència policial per aturar el neguit dels veïns

Imatge de la manifestació d'aquest matí a Camp Clar

Els veïns dels barris de Tarragona diuen «prou» davant la manca de seguretatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns dels barris tarragonins s'han manifestat de manera conjunta aquest dissabte a laRamblade Ponent del barri de Camp Clar, l'escenari escollit per portar a terme la reivindicació. Segons els organitzadors, a l'acte hi han assistit un miler de persones provinents de diversos barris de Tarragona que han reclamat «una major seguretat als barris» a banda d'una «millora» als Centres d'Atenció Primària de manera que aquests donin un tracte i un servei «dignes».

Pedro Guerra, un dels membres impulsors de la plataforma 'Recuperemosnuestrosbarrios' ha denunciat que l'incivisme, la inseguretat o la falta de manteniment del mobiliari urbà no es tracta d'un fet aïllat o focalitzat dels barris de Ponent sinó que «és un tema comú a tots els barris de Tarragona». Guerra indica que, amb aquest moviment, es pretén que l'Ajuntament «ens escolti i reconegui els problemes» com ara «la manca d'efectius policials» o bé «la necessària millora als centres de salut dels barris».

Robatoris, assetjaments sexuals, incivisme, vandalisme o ocupacions il·legals són alguns dels episodis que, per desgràcia, s'hi hansucceïtals barris tarragonins durant els darrers mesos fins al punt de provocar «un neguit en els veïns dels barris, tant joves com gent gran, que tenen por de sortir al carrer quan es fa de nit», lamenta Guerra.

D'altra banda, Guerra i les associacions veïnals rebutgen els comentaris racistes que s'han pogut llegir a les xarxes després que tinguessin lloc algun dels episodis prèviament esmentats: «No volem que s'estigmatitzi un col·lectiu, ètnia o raça perquè es tracta d'un problema global i no pas racial», afirma. En aquest sentit, les associacions veïnals han mostrat el seu suport a la comunitat musulmana de Tarragona després de les crítiques al col·lectiu a través de les xarxes. Aquesta comunitat, per la seva banda, també ha denunciat els episodis incívics i vandàlics viscuts als barris, s'ha mostrat en contra de qualsevol mena d'actitud d'aquest tipus i ha mostrat el seu suport a les associacions.

tracking