Diari Més

Mobilitat

Les obres del carril bici educatiu a Tarragona començaran durant el febrer del 2021

El pròxim dilluns es posarà en marxa el projecte amb la seva publicació al perfil del contractant i amb un cost que arribarà als 550.000 euros

Una imatge d'un carril bici al Moll de Costa, al barri del Serrallo.

Les obres del carril bici educatiu començaran durant el febrer del 2021Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona continua endavant amb la seva idea de convertir la ciutat en un indret on les bicicletes i els patinets puguin viure en harmonia amb la resta de vehicles. En aquest sentit, el consistori té previst publicar dilluns en el perfil del contractant la licitació de les obres per tal de convertir alguns carrers de la ciutat en indrets completament circulables per aquests vehicles.

Les obres per a l’inici de la construcció d’aquests nous carrils bici educatius arrencaran durant le mes de febrer del pròxim 2021, segons els terminis que s’ha fixat l’Ajuntament. En el millor dels casos serà a finals del mes de gener, però la idea és posar-ho en marxa al llarg d’aquestes dates.

Per tant, si els terminis no canvien i no es veuen alterats per qualsevol circumstància, de cara a la pròxima tardor Tarragona podria comptar amb aquests carrils, els quals «serviran per a facilitar la mobilitat en punts estratègics de la ciutat», tal com detalla a Diari Més el regidor de Territori, Sostenibilitat, Seguretat i Medi Ambient de Tarragona, Xavier Puig.

El cost de la posada en marxa d’aquest carril bici és de 550.000 euros i ara serà el moment que arribin ofertes per a poder posar-lo en funcionament el més aviat possible.

Aquest nou carril bici oferirà «sostenibilitat i cohesió», segons assegura el regidor i servirà per «a unir la ciutat», tal com explica el mateix Puig, qui reconeix que aquest serà un dels majors projectes que viurà Tarragona pel que fa a la mobilitat en l’actual legislatura. Aquest carril estarà ben diferenciat amb un color que destacarà sobre la via habitual i tindrà una funció de connexió entre diversos punts de la ciutat, com seran el nord, el centre i Ponent.

Unir els Campus

Puig recorda que, inicialment, el carril bici educatiu estava pensat perquè s’unissin els dos Campus de la Universitat Rovira i Virgili. En aquest sentit, el regidor remarca que «la idea original ve de la universitat, de connectar Sescelades amb el Campus Catalunya». El fet de poder apropar els dos principals punts educatius de Tarragona resultava una prioritat i, per a l’actual govern, és vital que sigui una realitat en poc temps.

Xavier Puig apunta, en aquest sentit, que «estem fent un carril que connecta el barri més poblat de Tarragona, com ho és Sant Pere i Sant Pau, amb tot el sector de Ponent, que és enorme». A banda, pel que fa al sector educatiu, Xavier Puig afegeix que «també estem unint un total de divuit centres educatius, com són campus universitaris, instituts, escoles públiques o escoles concertades».

Aquest nou carril educatiu, segons detalla el regidor, no és un projecte que té la intenció d’acabar com a una proposta que no tingui una funció útil, sinó que ha de ser una eina perquè els tarragonins l’utilitzin en el dia a dia. En aquest sentit, Puig argumenta que «no busquem fer carrils absurds, que serveixin per passejar els diumenges, sinó perquè siguin un mitjà de transport seriós».

tracking