Imatge del sistema de retenció de residus format per sis xarxes que eviten que arribin al mar.
Gerard MartíActualitzada 04/12/2020 a les 09:40
Des de la seva col·locació a finals d’aquest estiu, el sistema de retenció del sobreeixidor del clavegueram a la platja del Miracle ja ha evitat que 2.400 kg de residus arribin al mar. Ematsa va instal·lar aquest sistema, format per sis xarxes, per evitar que la brossa que circula per les canonades arribi al mar en episodis de fortes pluges. De fet, d’ençà que va entrar en funcionament aquest sistema només n’hi ha hagut tres, durant els quals ha aconseguit retenir aquestes 2,5 tones de residus.
Cal recordar que aquest sistema no deixa de ser una prova pilot i, segons fonts de l’empresa municipal d’aigües, l’ampliació a altres punts –hi ha 10 sobreeixidors més que desemboquen al mar– s’anirà implementant any a any. «De moment s’està treballant en la millora operativa del sistema instal·lat al Miracle. Les xarxes s’han demostrat efectives per recollir els residus, però s’està revisant el sistema d’extracció dels residus, abaratir costos dels materials, analitzar l’impacte aigües amunt, valorar el tamisat de la xarxa, etc.», assenyalen des d’Ematsa.
A més, expliquen que, durant el primer trimestre de 2021, està previst reubicar el sistema de retenció de residus a un punt més intern del sobreeixidor per evitar l’entrada de sorra de la planta a les xarxes durant els episodis de fortes llevantades.
Ematsa valora positivament aquest balanç de fins a 2.400 kg de residus que no han acabat al mar. «Per aquest motiu, s’ampliarà a altres punts de manera progressiva i es complementarà l’acció amb els missatges de sensibilització de les plaques dels embornals», apunten des de la companyia municipal. En la presentació del sistema el passat 30 de setembre, el president d’Ematsa, Jordi Fortuny, va calcular que el cost de manteniment d’aquest sistema està al voltant dels 150.000 euros anuals. A més, Fortuny va reconèixer que les xarxes no poden retenir el 100% dels residus que circulen pel clavegueram, però va defensar que sí que poden evitar que acabi al mar un tant per cent molt elevat d’aquesta brossa.
Creo que este tipo de cosas deberian estar hechas hace años y si no es asi hacerlo de inmediato no esperar 10años para hacerlo en el resto de rebosaderos de la ciudad.
Denunciar comentari RespondreRedacció i administració: Carrer Manuel de Falla, 12 Baixos. Tarragona
977 21 11 54Redacció a Reus: Carrer Monterols, 36 2n. Reus
977 32 78 43diari.mes és un mitja
auditat per OJDInteractiva
Amb la col·laboració de:
Felicitats però cal recordar a moltes altres institucions, empreses i estaments que poden fer molt més per millorar el medi ambient i evitar el deteriorament important que es produeix. Millorar el medi ambient no suposa un cost que no puguin assumir les empreses, cal tenir consciència i executar
Denunciar comentari Respondre