Diari Més

Transport

La targeta T12 de bus de Tarragona triplica el nombre de títols emesos en l'últim any

A principis del mes de juliol es va instaurar la seva gratuïtat i la resposta ha estat molt positiva

Un autobús de l'EMT circulant a la ciutat de Tarragona.

La targeta T12 de bus de Tarragona triplica el nombre de títols emesos en l'últim anyCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La targeta T12, gratuïta des del passat mes de juliol per als usuaris de l’Empresa Municipal de Transports, (EMT) ha vist triplicada la seva emissió en el darrer any.

Segons ha pogut conèixer aquest mitjà, durant tot l‘any 2019 es van emetre un total de 1.662 targetes T12 a les oficines de l’EMT. Per a poder comptabilitzar l’increment en el darrer any, Diari Més ha tingut accés a la venda de targetes entre els mesos de gener i d’octubre dels anys 2019 i 2020, per poder realitzar la comparativa. En el 2019, en aquest període, van ser un total de 1.503, per les 4.016 d’aquest 2020, prop del triple, amb què queda clara la bona acceptació de la proposta que va posar en marxa l’empresa.

I és que fins al juliol d’aquest 2020, a Tarragona convivien tant la T12 (de 4 a 12 anys) de l’ATM com la TTE de (4 a 16 anys), de l’EMT. La T12 tenia un cost únic de 35 euros i la TTE s’adquiria per 10 euros durant el curs escolar.

Durant el mes de gener d’aquest 2020 es va instaurar la gratuïtat de la T12 i l’EMT va posar a disposició dels usuaris aquesta gratuïtat a principis del mes de juliol, que és quan l’empresa municipal va procedir a l’inici de les renovacions de totes les targetes pel curs que va arrencar al mes de setembre per, d’aquesta manera, poder evitar cues d’última hora per la renovació de títols. La gratuïtat ha generat un gran increment del nombre de títols emesos.

No s’ha de renovar

Cal recordar que per obtenir aquesta targeta és necessari treure aquest títol de transport en els Centres d’Atenció al Client que l’EMT té al carrer número 4 del carrer Soler i a l’Estació d’Autobusos, ubicada a la plaça Imperial Tarraco. No és necessari renovar-la anualment i està vigent fins que l’infant compleixi els 13 anys.

Segons va assegurar el president de l’EMT, Jordi Fortuny, en el moment de presentar la gratuïtat, aquesta mesura suposa «un pas més que ens referma en la voluntat de fer de Tarragona una ciutat més sostenible, cívica i amable». «Millorar les condicions d’accés al servei públic de transport significa també millorar la qualitat de vida i la mobilitat de tots els ciutadans i ciutadanes de Tarragona», va apuntar el regidor.

tracking