Diari Més

Indústria química

La CUP dubta si aprova les conclusions de la comissió d'estudi de la petroquímica

La formació anticapitalista lamenta que no s'han validat «descripcions dels fets»

Zona de la petroquímica de Tarragona, propera a l'àrea afectada per l'explosió a la planta d'IQOXE.

polígon petroquímic sud de Tarragona, Canonja, IQOXEACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP no ha decidit si votarà a favor d'aprovar les conclusions de la comissió d'estudi de la seguretat del sector de la petroquímica de Tarragona. La formació anticapitalista ha expressat el seu desacord amb les conclusions validades pels grups parlamentaris perquè, en alguns casos, no s'han aprovat «descripcions dels fets». Especialment algunes que fan referència a la gestió de l'emergència per l'explosió a IQOXE o a fragments d'interlocutòries judicials. «Tampoc s'ha reconegut el paper de denúncia i lluita dels grups socials», ha afirmat el diputat cupaire que ha participat en la comissió, Vidal Aragonès. Aragonès ha dit que la formació decidirà el sentit del vot conjuntament amb les assemblees locals del Camp de Tarragona.
El diputat ha reflexionat que «si tot el coneixement acumulat en lluites, la comissió o plens municipals no es trasllada a la societat civil no haurà servit de gaire», i ha afirmat que les conclusions i mesures acordades al Parlament «no poden quedar tancades al calaix». «Han de ser un pla de lluita i revisió del que significa la petroquímica», ha dit. Alhora ha afegit que «hi ha grups que volen blanquejar el comportament de les empreses petroquímiques».

Per la seva banda, la consellera de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, ha demanat que totes les reclamacions en matèria de seguretat que s'han fet a la comissió es tradueixin en decisions polítiques.

tracking