Diari Més

Societat

El Port de Tarragona retira l'estella de fusta

L'ens ha endurit les condicions per admetre aquest material, que va entrar en autocombustió el passat 25 de setembre

S'han retirat 12.626 tones d'estelles de fusta ubicades als molls de Navarra i d'Aragó.

El Port de Tarragona retira l'estella de fustaPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona, conjuntament amb l’empresa estibadora, han retiratper transport per carretera de les 12.626 tones d’estelles de fusta ubicades als molls de Navarra i d’Aragó del recinte portuari tarragoní.L’objectiu de l'ens ha estat agilitzar els treballs per retirar l’estella cap a la seva destinació i funció final per evitar nous episodis d’autocombustió.

L’operació ha servit per retirar un material que va entrar en autocombustió el passat 25 de setembre, avivat per les fortes ratxes de vent presents aquells dies. En el moment de l’incident les piles de biomassa situades al moll d’Aragó esperaven a ser carregades a un vaixell. Addicionalment, els expedients derivats d’aquest accident continuaran el seu tràmit per tal de traslladar als responsables de la mercaderia tots els costos generats al Port de Tarragona.

L'ens també ha endurit les condicions per admetre estella de fusta per evitar nous incidents derivats de la deterioració de l’estiba. En aquests moments és imprescindible que qualsevol emmagatzemament d’estella de fusta tingui assignat una data confirmada de sortida amb vaixell que, a més, no superi el període estimat de deteriorament de la biomassa que pugui generar episodis d’autocombustió.

Des del passat novembre de 2019 el Port de Tarragona tenia una ocupació autoritzada d’estella de fusta repartida al moll de Navarra amb 6.700 tones i al moll d’Aragó amb 5.926 tones.

tracking