Diari Més

Comerç

La Fira de l'Oli Nou DOP Siurana se celebrarà el 4 i 5 de desembre a la plaça Corsini de Tarragona

La 20a edició comptarà amb 14 cooperatives de 5 comarques diferents

Nadal, Joan i Huguet durant la presentació de la 20a edició de la Fira al Mercat Central.

La Fira de l'Oli Nou DOP Siurana se celebrarà el 4 i 5 de desembre a la plaça Corsini de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 20a edició de la Fira de l’oli nou DOP Siurana se celebrarà a la plaça Corsini els dies 4 i 5 de desembre amb la participació de 14 cooperatives productores d’oli d’oliva verge extra de 5 comarques diferents. La Fira està organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, Grup Unió i els Mercats de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre.

Els productors d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana presentaran l’oli del raig, el primer de l’any, en una edició adaptada a la situació sanitària actual. Per aquest motiu, la Fira contempla enguany una distribució més àmplia i oberta per tal de facilitar l’accés a cada estand. Cal destacar que tot i tractar-se enguany d’una collita més curta de l’habitual, s’ha decidit mantenir el preu de 25 euros de la garrafa de cinc litres d’oli.

L’acte de presentació de l’edició d’enguany, celebrat al Mercat Central de Tarragona, ha comptat amb la presència del president de l’empresa de Mercats, Dídac Nadal; el vicepresident de la DOP Siurana, Ferran Huguet; i el vicepresident del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Pere Joan Salas.

El president de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, hadestacat que «tots som conscients que enguany vivim unes circumstàncies excepcionals que han fet que celebrar l’edició número 20 de la Fira de l’Oli de la DO Siurana sigui tot un repte. El resultat de l’esforç ha estat una fira més reduïda, però completament segura i que es tornarà a convertir en un reclam per dinamitzar els comerços dels voltants de Corsini. Si hi ha una cosa que ha posat de manifest aquesta pandèmia és la necessitat d’apostar pels productes de proximitat. Tant a la DO Siurana com a l’empresa de mercats ho fem. Per això, aquest Nadal és el moment de donar suport al petit comerç, regalar productes km 0 i cuidar entre tots el teixit comercial local».

L’horari de la Fira serà divendres de 12.00 a 20.00 hores i dissabte de 9.00 a 14.30 hores, al matí, i de 17.00 a 20.00 hores a la tarda.

tracking