Diari Més

Medi Ambient

Mediterrània vol que el pàrquing de l'N-340 sigui un parc vinculat al riu

Juárez recorda que «tenim reconeguda la custòdia d’una amplia zona del Francolí»

Els alumnes de l'institut tarragoní van procedir a la retirada de deixalles del Francolí.

Mediterrània vol que el pàrquing de l'N-340 sigui un parc vinculat al riuCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Mare Terra Mediterrània proposa que el pàrquing de l’N-340, localitzat en el marge dret del Francolí, es converteixi en un parc natural vinculat al riu. El seu president, Ángel Juárez va manifestar a aquesta redacció que «tenim la custòdia d’aquesta zona i reclamem a l’Ajuntament un pla seriós per poder començar a treballar», cosa que no ha passat fins ara «perquè l’Ajuntament no ens dona cap partida econòmica».

Juárez va recordar que el passat 18 de novembre el conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, va anunciar la compra de la finca de la Plana del Vinyet, situada en la desembocadura del riu Gaià, i va remarcar que el fet que aquest espai passi a ser de propietat pública és una demanda històrica de l’Associació Mediambiental la Sínia, que des de fa anys té cura del manteniment del bosc de ribera i la llera del riu gràcies a un acord de custòdia amb l’Agència Catalana de l’Aigua.

En aquest context, el president de Mediterrània va indicar que «nosaltres tenim la custòdia d’una zona del Francolí que, a més, està vinculada a l’Anella Verda, però no hi ha cap pla per al seu manteniment». Segons va apuntar Juárez, «el primer que hauria de fer l’Ajuntament és començar a expropiar terrenys per poder fer l’Anella Verda en aquesta zona del terme municipal dominat pel Francolí». «Ja m’agradaria que es fes el mateix que dur a terme la Sínia a la desembocadura del Gaià», va comentar Juárez, qui va remarcar el fet que «nosaltres també som una ONG i tenim reconeguda la custòdia». «No es pot esperar més i cal iniciar els treballs per treballar en un projecte que es faci per fases, pensant en el futur, començant per la senyalització d’aquest important espai natural de Tarragona», va dir.

Precisament, alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Pons d’Icart van participar la setmana passada en una acció. «Van recollir 450 litres de brossa al llarg de la riba del riu, en la zona adjacent al Parc Francolí», va remarcar Juárez. Els residus que més es van trobar van ser tovalloletes, tampons, compreses, restes de rajoles, envasos lleugers com bosses de plàstic i llaunes, i fins i tot tiquets de compra. L’activitat, organitzada Mare Terra Fundació Mediterrània, va tenir com a segona fase la separació selectiva dels residus a l’Escola Natura Francolí. El 60% de tota la brossa recollida era resta, un 28% estava format per envasos i un 8% eren paper.

tracking