Diari Més

Entitats

La solidaritat troba nous camins

L’Associació Astafanias de Tarragona ha reconvertit el seu tradicional calendari en una proposta digital

L'Andoni acompanyat de la seva família, en la fotografia que il·lustra el mes de desembre.

La solidaritat troba nous caminsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada del coronavirus aquest 2020 ha posat fre a les activitats en tots els àmbits de la societat. Entre elles, també les de les entitats que busquen finançament a través de l’organització d’actes solidaris. Aquest és el cas de l’Associació Astafanias, una entitat creada el 1966 que dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies. «Enguany, a causa de la pandèmia, no hem pogut fer gaires actes, i això repercuteix en les famílies, que és a qui destinem els nostres recursos», explica Alexandra Salor, responsable de comunicació i formació d’Astafanias. És per això que l’entitat ha decidit que no volia tancar l’any sense editar el seu tradicional calendari solidari. I, per fer-ho possible, l’han reconvertit en un calendari digital. El lema escollit és Si ells la porten, tu també pots. Posa’t la mascareta, en referència a l’esforç que els nens i nenes d’Astafanias han fet tot aquest any per adaptar-se a una situació que moltes vegades els costa d’entendre. «Per a ells ha estat tot un repte, però s’estan ficant la mascareta, fet que per a les famílies ha estat una satisfacció», assenyala l’Alexandra. És per això que a les fotografies del calendari la majoria de nens i nenes surten amb la mascareta posada. «Hem fet un calendari bonic i alegre, amb tot l’afecte, per donar a conèixer la diversitat funcional», explica.

En el projecte han comptat, com sempre, amb la complicitat de l’il·lustrador Miguel Gallardo, gran amic de l’entitat, que els ha fet la portada, i dels que ja anomenen els tiets d’Astafanias, la Policia Portuària de Tarragona.

Durant tot l’any Astafanias presta ajuda i servei a les famílies associades, tant en l’àmbit de l’assessorament i la formació com amb ajudes directes perquè els nens i nenes puguin fer activitats com ara extraescolars, que en la majoria de casos han de ser individualitzades, o sessions amb especialistes quan la família no té prou recursos. A més, també fan un treball de difusió per normalitzar i sensibilitzar els ciutadans. «Si la gent entén que el que fa el meu fill Andoni no és inapropiat, sinó que ho fa perquè necessita fer-ho, estarem normalitzant la situació d’aquests nens i joves», detalla l’Alexandra.

La responsable de comunicació d’Astafanias explica que aquest any ha sigut una mica més complicat per a les famílies a causa de la crisi sanitària: «Els pares ho hem viscut com un confinament plus, perquè els nens no gestionen igual les emocions i no entenen les coses igual, així que molts ens hem hagut de reinventar».

El calendari 2021 ja està disponible i es pot descarregar a les xarxes socials d’Astafanias. Per col·laborar-hi, es pot fer una aportació de dos euros a través de Bizum o al compte corrent de l’associació.

tracking