Diari Més

El Mercat de Torreforta mostra un pessebre fet amb peces de Playmobil

L’Associació Pessebrista de Tarragona prepara una exposició que es mostrarà al Pati Jaume I

Membres de l'associació preparen els diorames que s'exposaran a l'Ajuntament.

pessebre, diorames, Associació Pessebrista de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de l’Associació Pessebrista de Tarragona estan en plena activitat aquests dies, preparant una mostra que es podrà visitar al Pati Jaume I de l’Ajuntament i la instal·lació dels pessebres dels mercats municipal Central i Torreforta. El president de l’entitat, Josep Maria, Borrut, va informar ahir dilluns a aquesta redacció que els pessebres dels mercats «ja estan instal·lats» i va destacar que un dels dos que es poden visitar al de Torreforta està confeccionat amb peces de Playmobil. El seu autor és Enric Vilaró. L’altre, de Lourdes Banqué, recrea l’edifici modernista Mas de Sorder. El pessebre del Mercat Central està inspirat en la sala central del Mausoleu de Centelles i ha estat realitzat per Joaquim Nolla.

Ahir a la tarda, a la seu de l’associació, es preparava el muntatge de l’exposició que acollirà el Pati Jaume I. Hi haurà deu diorames amb figures de gran valor d’artistes catalans «dels segles XX i XXI, entre les quals hi haurà del tarragoní Joan Serramià», va dir. Tot i que no es pot fer l’exposició tradicional a la cripta de Sant Antoni de Pàdua a causa de la pandèmia, per tractar-se d’un espai reduït, «no volíem que Tarragona es quedés sense pessebres», va dir Borrut.

Per altra banda, el president de l’associació va informar que aquest any «prop de deu farmàcies de Tarragona mostraran en els seus aparadors fragments de diorames» de membres de l’entitat.

tracking