Diari Més

Cultura

Alerta Vermella convoca una nova mobilització a Tarragona per la situació del sector espectacles

Els professionals culpen les administracions públiques de la «mort» de la seva activitat i representaran un funeral

Prop de 700 persones no es van voler perdre l'estrena

Les imatges del renovat espectacle 'Amfiteatrvm'Nil Morato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma Alerta Vermella, seguidora del moviment internacional #redalert, ha convocat una nova mobilització a una quinzena de ciutats de tot l'Estat el proper 11 de desembre davant la situació del sector dels espectacles i la cultura en viu. La protesta representarà un funeral per la «mort» i «l'abandó» a les quals consideren que els han abocat les administracions públiques amb la seva gestió de la pandèmia. Per això s'ha sol·licitat als assistents de les protestes a Tarragona, Barcelona, Alacant, Palma, Eivissa, Castelló, Madrid, entre altres ciutats confirmades, que vagin «de negre rigorós». Un negre «per mostrar el condol a les més de 800.000 famílies que han treballat»al sector dels esdeveniments culturals i espectacles.
Entre les demandes del moviment en nom dels professionals de l'espectacle hi ha el reconeixement del conjunt del sector i la seva particularitat laboral (intermitència), així com major «sensibilitat» en l'adjudcació d'ajudes i decisions sobre la interrupció de la seva activitat.

Representants d'Alerta Vermella van arribar a reunir-se amb el Ministre de Cultura, Manuel Rodríguez Uribes, i la de Treball, Yolanda Díaz, però ara denuncien que se'ls van fer «promeses» que s'han «incomplert», i recorden que on no els han rebut és al Ministeri de Seguretat Social.

El moviment Alerta Vermella agrupa professionals de l'espectacle i la producció d'esdeveniments per alertar de la seva delicada situació i risc de «col·lapse» arran de la crisi sanitària. L'objectiu és instar les administracions públiques a que prenguin mesures urgents per «la supervivència» del sector.

tracking