Diari Més

Concentració

Les reivindicacions veïnals dels barris de Tarragona arribaran al carrer el dissabte dia 5

Recuperemos Nuestros Barrios es manifestarà per reclamar solucions a algunes problemàtiques

La manifestació està convocada a la rambla de Ponent, entre el barri de Campclar i Torreforta.

Les reivindicacions veïnals dels barris arribaran al carrer el dissabte dia 5Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma veïnal Recuperemos Nuestros Barrios, nascuda recentment per reunir les diferents queixes dels habitants dels barris de Tarragona, ha decidit fer un pas més i portar al carrer les reclamacions per solucionar diferents problemàtiques. Per aquest motiu han convocat, per aquest dissabte dia 5 de desembre, a les 11 hores, una manifestació a la rambla de Ponent de Torreforta, davant de l’escola La Salle.

Segons un dels impulsors de la plataforma, Paco Fiori, són molts els problemes que afecten els veïns dels barris de la ciutat i que divideix en tres àmbits: «Un abandonament total per part del consistori, una inseguretat absoluta i un servei sanitari insuficient als centres d’atenció primària».

En aquest sentit, Fiori lamenta, en primer lloc, que l’operatiu policial PONDUS als barris de Ponent, que havia de reduir la sensació d’inseguretat als veïns, ja hagi acabat. «Només ha durat un mes i ara ja hi torna a haver una única patrulla per tots els barris, quan realment se’n necessita una per cada un», defensa l’impulsor de l’entitat veïnal, que destaca la quantitat de robatoris, agressions i abusos sexuals i actes vandàlics que hi ha hagut a Ponent durant els últims mesos.

Per altra banda, Fiori lamenta també l’abandonament per part del consistori a l’hora de lluitar contra l’incivisme de molta gent i d’arreglar espais dels barris que s’han degradat per la deixadesa de l’administració. «Van dir que pintarien tots els passos de zebra i només ho han fet en una quarta part, molts camins que uneixen els barris són autèntics abocadors i, a més, hi ha moltes barreres arquitectòniques que no permeten una òptima accessibilitat a alguns espais a persones amb mobilitat reduïda», critica Fiori, que afegeix que «la poda que van anunciar a l’octubre només s’ha fet en algunes moreres i hi ha voreres que semblen selves».

Finalment, denuncia, en l’àmbit de la sanitat, que «al CAP de Bonavista encara no hi ha personal a disposició dels veïns les 24 hores, que és el que es mereixen, i al de Torreforta encara no hi ha assistència presencial, deixant desatesa molta gent gran que no controla la informàtica».

Amb el suport de fins a cinc associacions veïnals i algunes de comerciants i empresaris, com la Plataforma d’Empresaris, Comerciants i Entitats de Tarragona (PECET), esperen una bona resposta per part dels veïns a la concentració. «Esperem la col·laboració de tots els veïns i comerços, també aquells afectats per la covid-19 i que no han rebut ajudes, ja que ara és el moment de sortir al carrer i reclamar els nostres drets com a ciutadans perquè aquesta societat la formem tots», finalitza Fiori, que espera també la presència de tots els partits polítics de Tarragona, «que són els qui realment poden arreglar aquesta situació als barris».

tracking