Diari Més

Judicial

La jutge arxiva el cas Budellera sobre l'actuació de l'exregidor socialista Josep Maria Milà

La CUP va presentar una querella el 2017 per prevaricació, tràfic d'influències i un delicte contra l'ordenació del territori

Josep Marià Milà, entrant als jutjats.

Milà i García declaren als jutjats durant poc més d'una hora pel pla de la BudelleraCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge ha arxivat l'anomenat cas Budellera, relatiu a un pla urbanístic per construir més de 4.000 habitatges i en el qual s'investigava l'exregidor d'Urbanisme del PSC Josep Maria Milà, ja que havia treballat per al principal promotor d'aquest projecte, el constructor José Luis García.

La CUP va presentar una querella el 2017 contra l'exregidor i el constructor per prevaricació, tràfic d'influències i un delicte contra l'ordenació del territori i, segons informa aquest partit, ja ha recorregut el sobreseïment provisional del cas.

Milà havia participat en qualitat d'arquitecte en la redacció del projecte urbanístic de la Budellera, impulsat per una junta de compensació presidida pel constructor José Luis García.

Després d'entrar a l'Ajuntament com a regidor d'Urbanisme en el mandat 2015-2019, no va participar més en aquest projecte, però el seu fill, també arquitecte, era un dels interlocutors entre el consistori i la junta de compensació.

A la junta de govern del 22 de setembre de 2016 (PSC-PP), Milà va votar a favor de l'aprovació inicial del pla parcial de la Budellera, tot i que la jutgessa assenyala que no va ser un vot determinant en ser aprovat per unanimitat. També assenyala que l'aprovació inicial no és executiva, sinó un acte de tràmit no determinant.

A més, a partir de llavors- recorda la magistrada- a Milà el va substituir la regidora Ivana Martínez (PSC) en tots els assumptes que concernien a aquest projecte urbanístic.

Els promotors han hagut de reformular diverses vegades aquest projecte al no obtenir l'aprovació de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat.

Es dona el cas que el Tribunal Suprem ha anul·lat recentment la totalitat del Pla d'ordenació urbana de Tarragona (POUM) per un recurs de l'empresa d'hidrocarburs CLH, de manera que el projecte de la Budellera tampoc podrà avançar.

tracking