Diari Més

Urbanisme

El carrer Canyelles es convertirà en un espai per a vianants el 2021

El projecte suposarà un primer pas cap a l’Illa Corsini, costarà 550.000 euros i les obres duraran prop de quatre mesos

Projecte de com quedarà el carrer Canyelles.

L'Ajuntament de Tarragona convertirà el carrer Canyelles en una zona de vianantsAjuntament Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona convertirà el carrer Canyelles, que uneix la plaça Corsini i la Rambla Nova, en un espai únicament per a vianants. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, la redacció del projecte ja està enllestida i ara només cal adjudicar-lo. D’aquesta manera, Puig espera que la pacificació de l’espai sigui una realitat durant el 2021. Un cop adjudicat, les obres tindran una durada aproximada de quatre mesos i el cost total de l’actuació serà de 550.000 euros.

«S’ha parlat d’Illa Corsini com a concepte moltes vegades, però encara no havia aterrat a la realitat administrativa de l’Ajuntament i estem treballant en l’elaboració pròpia d’aquest replantejament», defensava Puig, que apuntava que «un primer pas molt valuós d’aquesta superilla serà la intervenció al carrer Canyelles». Concretament, es convertirà en una continuació, amb una plataforma única, de la plaça Corsini fins a la Rambla. «Així els veïns de Tarragona guanyaran tot aquest espai al centre de la ciutat amb prioritat per les persones i no per als vehicles», ha assenyalatl’edil d’ERC.

Per altra banda, «la circulació dels cotxes als quals estem acostumats i que ocupen la major part de l’espai del qual estem parlant no serà possible, excepte en els casos d’emergència», ha explicatPuig. Així, els vehicles que vulguin accedir a l’aparcament de la plaça Corsini ho hauran de fer pel carrer Fortuny, «en el que invertirem el sentit de la circulació», i pel carrer Governador González. «Hem dit moltes vegades que, a la ciutat, el cotxe ha de ser un convidat, però res més que això, no ha de ser l’element protagonista. Més carrers i menys carreteres», ha dit el regidor d’Urbanisme. Aquest canvi del carrer Canyelles no es limitarà a la plataforma única, sense voreres, sinó que també inclourà la renovació de la jardineria i l’arbrat, «amb jardineria mediterrània baixa com la que hi ha al monument dels Herois de 1811, i també arbres nous, que no entrin en conflicte amb les façanes i que generin l’ombra necessària», ha dit Puig, que ha destacat que també s’hi col·locaran bancs «perquè no només sigui un lloc d’entrada i sortida a Corsini sinó també un espai on poder estar i conviure».

A més, cal tenir en compte que el carrer que uneix la Rambla Nova i Corsini compta amb una zona de càrrega i descàrrega i amb una illa de contenidors. Segons l’edil, ambdós es traslladaran a la Rambla Nova, aprofitant el tram que hi ha a mà dreta sortint de Corsini, «on sempre hi ha cotxes aparcats».

La remodelació del carrer Canyelles serà una primera fase del projecte Illa Corsini. En aquest sentit, Puig ha defensatque «cal actuar amb estratègia amb una mínima afectació a la mobilitat i amb el millor guany per als vianants», i ha apuntat que «en el seu moment s’aniran explicant la resta de fases del projecte general de l’Illa Corsini».

Sobre el carrer Unió i el carrer Apodaca, que es remodelaran en fases posteriors, Puig n'ha destacat la importància. «Els dos carrers són el punt de trobada de les tres obres fortes que aquest govern vol al centre de la ciutat: Rambla Nova, Illa Corsini i Part Baixa», ha dit l’edil d’ERC al govern local, que ha afegit que «serà un punt estratègic molt important».

El conseller de Territori, Xavier Puig, amb el disseny de com quedarà el carrer Canyelles després de la intervenció.

L'Ajuntament de Tarragona convertirà el carrer Canyelles en una zona de vianantsACN

tracking