Diari Més

Ciutat

L'Ajuntament de Tarragona prescindeix d'una empresa de manteniment de jardins

El consistori va portar al ple un dels últims tràmits per a poder fer un nou concurs perquè EPID SL «no feia la feina»

Un jardí municipal al Parc Riu Clar, una de les zones que és competència del lot 1 de jardineria.

L'Ajuntament prescindeix d'una empresa de manteniment de jardinsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona està a punt de liquidar definitivament un dels problemes que li havien sorgit en els darrers mesos. Està en un dels darrers tràmits perquè EPID SL, una de les empreses que s’encarregava del manteniment de parcs i jardins de la ciutat deixi, formalment i oficialment, de fer-se’n càrrec. I és que, de fet, a causa de la seva «deixadesa», segons explica a aquest diari el regidor de Territori, Sostenibilitat i Medi Ambient, Xavier Puig, han hagut de buscar un acord per a prescindir dels seus serveis.

EPID SL és una de les dues empreses que havia de vetllar perquè els arbres i les plantes del municipi estiguessin en un bon estat, cuidats, podats i nets. S’encarregava del lot 2, o sigui, dels espais menors, ja que el lot 1 estava adjudicat a Urbaser-Ambitec Sorigué. Precisament, aquest darrer grup és el que s’està fent càrrec des del passat mes d’agost del manteniment que havia de realitzar EPID SL, ja que ha deixat de realitzar la prestació. L’empresa del lot 2 va arribar a un acord amb el consistori per a deixar de realitzar les tasques i, provisionalment, se n’encarrega la del lot 1, fins que es pugui celebrar un nou concurs.

Aquest darrer tràmit que espera l’Ajuntament per desvincular-se de forma definitiva de l’empresa va tenir un últim capítol en el plenari del 20 de novembre, quan es va acordar «la suspensió del termini per resoldre l’expedient instat per a la resolució del contracte de manteniment de les zones verdes de l’esmentat lot 2, per tal de remetre’l a la Comissió Jurídica Assessora per al seu dictamen preceptiu, en tant que l’empresa EPID ha manifestat la seva oposició a la resolució del contracte». Era un dels punts de l’ordre del dia que, segons Xavier Puig, és «un simple formalisme». «La Comissió Jurídica ha d’emetre un informe per a acabar de liquidar la situació», apunta el regidor.

Puig, en declaracions a aquest mitjà, lamenta la situació, ja que «feia més d’un any que EPID SL no feia la feina que havia de fer». S’encarregava dels jardins de Parc Riu Clar, l’Albada, La Floresta, Bonavista, Sant Salvador i el Polígon Riu Clar. Havia de podar, tallar les herbes, les plantes i els arbres i regar, en definitiva, manteniment de jardins. Ara bé, Xavier Puig assegura que «els tècnics ens van dir que no portava a terme aquesta activitat. Vam advertir moltes vegades a l’empresa de l’estat d’abandonament en què es trobaven aquests espais». És més, el regidor deixa clar que «els vam advertir diverses vegades, però no va ser possible que ens fessin cas». «Vam intentar reconduir la situació», continua, «però davant de les nostres reiteracions, aquest mes d’agost ens van comunicar, amb tan sols dues setmanes d’antelació, que deixava de prestar els seus serveis».

Llavors, «vam demanar a Urbaser-Sorigué» que prestés el servei, tal com detalla el regidor, i «la gent està molt contenta». «Hem parlat amb veïns de la Floresta, Parc Riu Clar i l’Albada i ens asseguren que han notat un gran canvi pel que fa a la jardineria. A més, al polígon Francolí feia temps que no es veia l’herba tan ben tallada com ara», assegura el regidor Puig, qui espera resoldre la situació aviat per treure a concurs aquest lot 2.

tracking