Diari Més

Municipal

Laura Picó assumeix la gerència de la nova Fundació Tarragona Cultura i Coneixement

L'ens substitueix l'anterior Fundació SmartMediterranean City

Imatge de la web corporativa de la Fundació Smart Mediterranean City.

Laura Picó assumeix la gerència de la nova Fundació Tarragona Cultura i Coneixement

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Laura Picó, llicenciada en Dretper la Universitat de Barcelona imembre del’equip de recercadel’EuropeanCommissiona-Directorate-GeneralJustice, ha estat escollida per ocupar la gerència de la nova Fundació Tarragona Cultura i Coneixement (FTCC), sorgida de la transformació, encara en procés, de l'antigaFundació Smart Mediterranean City.

Aquest divendres s'ha reunit el patronat de la fundació on s'ha donat a conéixer el resultat del procés de selecció per la gerència. El projecte escollit ha estat el de Laura Picó. Picóha treballat en diferents temes mediambientals,com el projecte europeu ProjectEjoltde Detecció de Vulneracions ambientals. Aixímateix, va centrarel projecte de fi de Màster en Dret Ambientalen la planificació hidrològica i el seu impacte, especialment al Delta de l’Ebre amb especial èmfasi enla reducció del cabal ecològic. També ha treballat entemes de democràcia participativa ilavinculaciód’aigua-terra-població, així com Dret Administratiu sectorial,l’àmbitlocal, autonòmic i estatal.

El projecte de Picó secentra en dos eixos: la novagovernançai el nou finançament en l’àmbit de la cultura i la divulgació del coneixement. Es tractad’interpel·lar a empreses, ens públics i privats, institucions i persones que mai s’han sentit integrades dins d’un projecte estratègic deciutat en aquest àmbit.

La nova gerència també proposa noves línies d’actuació que han de revertir els dèficits i les necessitats en l’àmbit científic i cultural. En aquest sentit, planteja treballar per contribuir a canviar la situació dels equipaments de ciutat i que són estratègics per Tarragona, però que actualment resten tancats, amb ànim de coadjuvar, retornant a la societat referències iconogràfiques arquitectòniques, en la recuperació de la identitat col·lectiva. També planteja acabar amb els dèficits en la divulgació del coneixement tècnic i científic. I planteja la creació d’espais de trobada cultural, espais que serveixen de nexe per la situació de dispersió social de la ciutat.

tracking