Diari Més

Societat

Tensió a la Imperial Tàrraco amb dues manifestacions divergents sobre la situació al Sàhara Occidental

Van coincidir un acte de suport a l'autodeterminació del poble sahrauí amb una concentració contra el Front Polisario

Imatge dela concentració de suport a l'autodeterminació del pobla saharaui.

Tensió a la Imperial Tàrraco amb dues manifestacions divergents sobre la situació al Sàhara OccidentalUFM Sàhara LLiure

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conflicte per la disputa del Sàhara Occidental per part del govern del Marroc i del Front Polisario es va traslladar aquest dimarts a la plaça Imperial Tarraco de la capital tarragonina. L'enfrontament, que sobre el terreny és militar i està provocant víctimes mortals, no va passar a Tarragona d'una situació de tensió i enfrontaments dialèctics. Sorprèn, però, que sota un clima de crispació tan evident, dues manifestacions de signe tan antagònic poguessin coincidir al mateix lloc.

D'una banda Una Finestra al Món i HAMMADA, Associació d’Amics del Poble Sahrauí, havia convocat a dos quarts de vuit una concentració de suport al poble sahrauí i per reivindicar el seu dret a l'autodeterminació. De l'altra, una vintena d'entitats marroquines de la província van programar una altra concentració, amb el lema «Mi bandera no se toca y la integridad territorial de nuestra patria no se cuestiona». De fet el seu objectiu no era altre que mostrar el seu suport al govern de Mohammed VI en la seva disputa territorial del Sàhara amb el Front Polisario.

Des d'UFM Sàhara Lliure es qüestionava la raó per la qual s'havia permès que la manifestació de suport oficial havia pogut coincidir amb la seva convocatòria. Fonts properes a l'organització explicaven que els havien assegurat que la concentració 'oficialista' tenia com a punt de destí la plaça de la Font.

D'aquesta manera, la concentració de suport al poble sahrauí es va realitzar davant la Subdelegació del Govern. Allí es va construir un mur de la vergonya simbòlic amb capses de cartó i es van fer diversos parlaments, es va llegir poesia i es va poder escoltar música.

Tot plegat, segons que han denunciat des d'UFM Sàhara Lliure malgrat la presència del que consideraven un intent de boicot per part de l'altra convocatòria, Un cordó policial va servir per a separar finalment les dues concentracions, que en el cas de l'oficialista' va aplegar un nombre important de manifestants.

Aquesta concentració va comptar amb la participació d'una vintena d'entitats. En un manifest, els convocants van condemnar els «actes premeditats de desestabilització perpetrats pels separatistes del Polisario que violen els acords i les resolucions internacionals sobre el Sàhara Marroquí i les diverses resolucions del consell de seguretat de les Nacions Unides». A més a més, van denunciar els actes de vandalisme i violència contra el Consolat del Marroc a València.

En aquesta hi van participar: Alianza Internacional sin fronteras por los derechos y las Libertades; Forum AV de la Amistad Hispano-marroqui de los Estudios Mediterráneos; Asociación Watani; Federación de Asociaciones islámicas y culturales de Tarragona; Asociación Cultural Marroquí de Calafell; Asociación ALBARAKAT Vila-seca; Asociación CHAMS Artesanía y Cultura del Baix Penedes en el Vendrell; Asociación Comunidad Islámica del Vendrell; Asociación Arab Cultural del Vendrell; Asociación Cultural de Jóvenes y Deportes de Catalunya en el Vendrell; Asociación Al Manar del Vendrell; Asociación de Musulmans del Magrib Reus; Asociación Nous Catalans Sant Salvador; Asociación Cultural i Islámica de Constantí i la Regió; Centro Islámico de Montblanc; Asociación Antersan; Adib de Reus; Asociación Nostalgia i Asociacion Atlas.

Imatge de la manifestació.

Diverses entitats marroquines protesten pel conflicte entre el Marroc i el Sàhara OccidentalCedida

tracking