Diari Més

Patrimoni

Un projecte arqueològic mostra la Tarragona històrica en 3D per internet

Es tracta d'un conjunt de 24 peces que reflecteixen l'evolució històrica de Tarragona

Pla general d'un fragment de la Muralla de Tarragona a les proximitats del passeig de Sant Antoni.

Muralla de Tarragona, patrimoni, informeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte Tarracròpolis mostra la Tarragona històrica en 3D a través de la plataforma Sketchfab, segons informa l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

La col·lecció de models digitals tridimensionals es pot consultar a partir d'avui i, properament, també es publicarà al web del Museu Bíblic Tarraconense.

Es tracta d'un conjunt de 24 peces que reflecteixen l'evolució històrica de Tarragona, des dels inicis de l'ocupació romana (finals del segle III aC), a través dels canvis que ha patit l'acròpoli (actual barri antic de la Part Alta).

La col·lecció consta d'onze models arquitectònics i catorze inscripcions romanes, fins ara inèdites, en què destaca la dedicatòria a Minerva, dins de la torre que pren el seu nom i que es considera l'epígraf romà més antic de la península Ibèrica.

Aquest treball és el resultat d'una investigació científica conjunta de l'ICAC i el Museu Bíblic Tarraconense, amb la participació de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili.

El treball tècnic inclou documentació gràfica, escanejat làser i fotogrametria digital que ha aconseguit un alt nivell de realisme.

tracking