Diari Més

Els tarragonins Cultrum aposten per lletres carregades d'optimisme en el seu nou treball 'Avui'

Aquest veurà la llum entre finals de març i principis d'abril, tot i que ja es pot escoltar un avanç amb el senzill 'Seguiré cantant'

El grup està format pe

Els tarragonins Cultrum aposten per lletres carregades d'optimisme en el seu nou treball 'Avui'Josep Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup musical de Tarragona Cultrum ha publicat el seu primer senzillSeguiré cantant que formarà part del nou disc Avui(Picap). La formació preveu que es publiqui entre finals de març i principis d'abril, ja que la pandèmia els ha obligat a endarrerir el calendari.

En el seu proper treball, Cultrum aposta per fer «una crida a l'optimisme i viure el moment», tal com explica Adrià Ortiz, saxofonista del grup. «El disc és alegre i festiu, tot i que també té un punt de recolliment personal», assegura.

Avui, formatper 10 temes, compta amb col·laboracions de prestigi com la deXavi Ciurans de Gertrudis,MiquelBiarnés d'Oques Grasses, Gemma PolodeRoba Estesa o el raper reusenc Fetitxe13.

Després de dos discs a les seves espatlles, el grup de Tarragona segueix amb una filosofia de carpe diem en les seves lletres, però amb un so més definit on fusionen pop, funk, rap, reggae i tocs d'electrònica. Tota una fusió d'estils que no deixarà indiferent a ningú.

De moment, Cultrum ha publicat el videoclipSeguiré cantant,que ha tingut una molt bona rebuda per part del públic. El nou single ja sona a totes les ràdios catalanes i compta amb més de12.500 reproduccions a Youtube.

Des de FlaixBac han iniciat un concurs a Instagram per escollir entre dues cançons perquè entrin a La Llista, entre elles es troba la del Cultrum.

El videoclip del seu últim senzill es va gravar a la Sala Trono de Tarragona i està protagonitzat per Marcin Kaczorowsky, ballarí solista del Grand Ballet Canadiense de Montreal.

Gira de concerts

Fins que es publiqui el seu proper treball, el grup té previst el llançament de dos senzills més. El proper es podrà escoltar a partir de desembre sota el nom de El viatge i compta amb la col·laboració del cantant de Gertrudis, XaviCiurans.

La pandèmia del coronavirus ha complicat els plans dels tarragonins, que hauran d'esperar al primer trimestre de 2021 per treure Avui. Tot i això, ja somien en què les coses millorin i que a partir del mes de maig puguin pujar als escenaris catalans.

Cultrum ha patit diversos canvis des que es va formar el 2012. Actualment, el componen nou membres de diferents ciutats del territori, entre elles Tarragona, Reus, la Pobla o Ascó. L'any 2012 van treure el seu primer disc Viu, somriu, somia (autoeditat, 2013)i el2016 va arribar Dins la pell(Discmedi).

tracking