Diari Més

Mobilitat

Competència investiga els contractes de lloguer de patinets a Tarragona

L'organisme de la Generalitat ha demanat a l'ajuntament explicacions sobre el conveni signat amb Reby, Buny i Bird  

Imatge d'uns patinets que Buny va desplegar a Tarragona sense permís de l'ajuntament.

Tarragona tindrà patinets elèctrics de lloguer compartit al juliolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Autoritat Catalana de la Competència de la Generalitat (ACCO)està investigant el conveni signat el mes d'agost passat entre l'Ajuntament de Tarragona i tres empreses per llogar patinets elèctrics a la ciutat, segons ha avançat El Confidencial. El conveni permetria aReby,BunyiBirdposar a peu de carrer 500 patinets cadascuna d'elles. Durant els últims mesos, el consistori ha modificat les ordenances de convivència tarragonines per rebaixar el límit de velocitat per a vehicles a 30 quilòmetres per hora i ha introduït canvis per legalitzar els vehicles de mobilitat privada (VMP).

La signatura hauria aixecat suspicàcies en cercles polítics i empresarials del sector, entre elles el que no s'hagi fet un concurs públic.Aquest conveni nofigurariani en elportal de transparènciade l'ajuntament ni en larelació de convenis del consistorique la institució té en el seu web, segons explica el mitjà.

Fonts pròximes al consistori haurien confirmat a El Confidencial que l'elecció d'aquestes tres empreses va ser perquè van fer una proposta en ferm a l'ajuntament.

El preu per llogar els patinets elèctrics a Tarragona serà de22 cèntimsper cada minut, la qual cosasitua la mitja hora en una quota de 6,6 euros. De moment, cap d'ella ha posat al carrer la seva oferta devehicles de mobilitat privada (VMP).

MÉS INFORMACIÓ

Buny, Reby i Bird portaran els seus patinets elèctrics de lloguer a Tarragona

tracking