Diari Més

Protesta

Cent escoles d'ensenyaments artístics exigeixen la reobertura

El Balcó del Mediterrani es converteix en el punt neuràlgic de les reivindicacions del sector

Els professors i centres de dansa han protesta davant el Balcó del Mediterrani.

Professors i centres de dansa de Tarragona reclamen que puguin tornar a obrir les escolesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones, en representació del mateix nombre d’escoles d’ensenyaments artístics de la província de Tarragona, s'ha concentrat aquest migdia al Balcó del Mediterrani per a exigir a la Generalitat la reobertura dels establiments, tancats a causa de la pandèmia de la covid-19. Els concentrats, tots vestits de negre, han escoltat asseguts a terra el manifest que ha llegit Teresa Aguadé, presidenta de l’Associació de Professors de Dansa de Tarragona. Aguadé ha expressat «la nostra indignació amb les mesures preses per part del govern de la Generalitat el passat 29 d’octubre» i ha dit que «el risc de contagi ha estat pràcticament inexistent als nostres centres, gràcies a les mesures sanitàries que hem adoptat». «No és just haver de tancar i haver de fer dansa en línia, quan i hi ha centres oficials on sí que poden fer activitats presencials».

Aguadé ha remarcat en la seva intervenció que «les classes en línia no són la solució, perquè s’ha de tenir un lloc ampli per fer les classes, ben ventilat i amb bona cobertura». A més, ha indicat que el fet de fer dansa a casa fins i tot pot provocar accidents i lesions. La majoria d’alumnes de les escoles de dansa «són petits o adolescents». El tancament ha fet que alguns pares hagin donat de baixa els seus fills fins que aquests puguin fer classes de manera presencial. «A la meva escola hi va haver deu baixes a l’inici, després cinc més i darrerament quatre», ha apuntat Aguadé, qui ha afegit que en el conjunt del territori de Catalunya «ja són una quinzena les escoles que han optat per tancar a causa de la situació provocada per la crisi sanitària».

El col·lectiu que s'ha manifestatal Balcó del Mediterrani, format per propietaris d’escoles i professorat, ha afirmat que «els estudis dels ensenyaments artístics són un bé essencial pel desenvolupament emocional dels alumnes, tan important en aquests moments».

A més d’exigir la reobertura dels centres, les persones que s'han concentrat demanen «un pla d’ajudes directes i línies de subvencions accessibles a tots els professionals de la docència artística», ha dit Aguadé. Per altra banda, ha comentat que «no ens podem permetre que el teixit artístic i educatiu de les nostres comarques quedi esqueixat i es perdin valors». «Els ensenyaments artístics són segurs, saludables i necessaris per a la societat», ha subratllat la presidenta de l’Associació de Professors de Dansa de Tarragona.

Un moment de la lectura del manifest durant la protesta.

Professors i centres de dansa de Tarragona reclamen que puguin tornar a obrir les escolesGerard Martí

tracking