Diari Més

Política

La Comissió de Garanties de Podem expulsa Pinedo del partit

La formació reclama que el regidor de l’ajuntament entregui l’acta

El conseller de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, recolzat en una barana del Fortí Negre de la muralla.

conseller de Patrimoni de, Ajuntament de Tarragona, Hermán PinedoACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Garanties de Podem ha decidit l’expulsió del partit del regidor de l’Ajuntament de Tarragona Hermán Pinedo. L’acord és definitiu, van informar ahir dilluns a aquesta redacció fonts de la formació lila, que ha rebutjat el contingut del recurs presentat per Pinedo. Podem reclama que el regidor deixi l’acta, que abandoni l’Ajuntament, cosa que Pinedo ja va anunciar va unes setmanes que no estava disposat a fer. La petició és «al més alt nivell» del partit, segons va poder saber Diari Més. Les fonts consultades van informar que l’expulsió de Pinedo es va decidir la setmana passada. Aquesta redacció va tractar ahir de conèixer la versió del regidor, sense aconseguir-ho.

La polèmica dins del partit va esclatar l’any passat, quan en una assemblea la gent partidària de Pinedo va decidir donar suport a Pau Ricomà com a alcaldable de Tarragona. El suport en la investidura del republicà va suposar el pacte de govern amb En Comú Podem.

Manuel Martín Bravo, persona vinculada a Podem Tarragona, va publicar ahir a les xarxes socials un comentari amb relació a l’expulsió de Pinedo. «La veritat, la democràcia, la transparència, l’ètica, els principis i l’honradesa s’han imposat a les mentides i als impostors», escrivia Martín Bravo, qui també expressava la seva felicitació a «totes les persones que ho han fet possible, de manera particular, als valents que en la reunió de la Casa del Mar –on una part dels congregats va decidir donar suport a Ricomà– van dir que Pinedo no podia actuar en nom d’ells». Segons Martín Bravo, «els fets donen la raó» a les persones que van denunciar la il·legalitat de l’assemblea de la Casa del Mar. «Fa temps que Pinedo va deixar de ser i d’actuar com a militant de Podem», va assegurar l’històric militant de l’esquerra tarragonina, activista social i exsecretari general de Comissions Obreres a la demarcació.

tracking