Diari Més

Economia

El comerç de la Part Alta es ressent del tancament de bars i restaurants

Els botiguers afirmen que la sensació de seguretat ha augmentat en les darreres setmanes entre els veïns del barri

Sònia i Ester Pérez, a l'establiment del carrer Major especialitzat en l'àmbit de l'esport.

El comerç de la Part Alta es ressent del tancament de bars i restaurantsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tancament de bars i restaurants està afectant altres establiments comercials de la Part Alta, un barri que el darrer mes l’ha viscut amb la sensació que hi ha més seguretat als seus carrers. El fet que els establiments dedicats a la restauració mantinguin la persiana baixada a causa de la pandèmia de la covid-19 és un factor afegit a la crisi que travessa el comerç de la zona que, en bona part, viu d’un turisme que aquest any ha desaparegut de la Part Alta.

Sònia Pérez, d’Esport Catedral, que «notem que hi ha menys moviment de persones pel tancament dels bars». «Després del confinament vam tenir dos mesos on les coses van anar bé, però des de setembre la situació ha empitjorat», va comentar, per afegir que «tenim clients fixos, ja que portem gairebé oberts quaranta anys».

La seva germana Ester va apuntar que «darrerament estem més tranquils pel que fa a seguretat, ja que fa temps, cosa d’un mes, que no veiem els MENA». La gent «comenta aquest fet, que la inseguretat sembla que ha baixat».

Per la seva banda, Maribel López, qui despatxa en un forn, va explicar que «estem tranquils, segurament perquè s’ha fet fora determinada gent que hi havia al barri». «Els robatoris de carteres i mòbils han baixat des de fa un mes, després d’una temporada molt dolenta que hem tingut». Un veí que va anar a comprar pa a aquest establiment del carrer Merceria, Francesc Gutiérrez, va afegir que «ja toca estar tranquils». El motiu del canvi és que «han marxat els MENA», va dir. Gutiérrez va recordar que «l’estiu passat em van robar, van agafar-me papers que portava a la camisa». «Vaig agafar un garrot que tinc a casa i quan els que em van robar em van veure, van tirar els papers a terra i els vaig recuperar», va dir. El veí va lamentar que «tal com els agafa la policia, surten per una altra porta».

La venedora va dir que la millora en la seguretat és la millor notícia en uns moments negatius dominats per la pandèmia. «Hem perdut les festes que es fan al barri, molts clients han deixat de venir perquè estan teletreballant, el turisme no ha vingut i també hem perdut bars i restaurants dels quals som proveïdors», va remarcar. «Durant l’estiu, amb el col·legi tancat, vam decidir no obrir les tardes», va comentar. López va indicar que «la gent vol tornar a la normalitat, però depenem de la pandèmia», i va agregar que «nosaltres encara tenim sort perquè podem obrir per vendre productes de primera necessitat».

També al carrer Merceria, Jordi Rovira és el responsable d’una botiga de moda. «Està tot trillat, en el meu cas les vendes han baixat un 80 per cent i el fet que els restaurants estiguin tancats fa que pugi menys gent al barri». «Quan tanca el col·legi a la tarda, els carrers semblen com els de les pel·lícules de l’Oest, perquè no hi ha gent». Rovira va lamentar el fet que «et cobren el cent per cent dels impostos, no et rebaixen res per poder sobreviure». «La nostra sort és que no hem de pagar nòmines», va dir.

Pel que va a la inseguretat, Rovira va dir que «ha afluixat perquè hi havia un grup problemàtic de persones que ara no hi és, que sempre es trobaven al carrer Ferrers». «La pressió policial i el fet que uns ocupes hagin marxat del barri, s’ha notat». «El desallotjament de la casa de Ferrers ha estat determinant en la millora de la seguretat», va subratllar.

tracking