Diari Més

Tarragona instal·larà 562 llums de Nadal a 73 carrers i places d'arreu de la ciutat

El cost total de la il·luminació festiva d’enguany és de 175.000 euros, tot i que el preu ja està inclòs en el contracte d’enllumenat públic

Moment de la col·locació dels llums de Nadal a la Rambla Nova el novembre de 2019.

Tarragona instal·larà 562 llums de Nadal a 73 carrers i places d'arreu de la ciutatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona apostarà un any més per guarnir els carrers de la ciutat amb les llums de Nadal, tot i la campanya que, sota el lema de «Llums no», s’ha viralitzat els últims dies per les xarxes socials i que demana que els ajuntaments d’arreu destinin els diners que costa la il·luminació festiva a altres necessitats derivades de la covid-19.

El regidor de Territori i Espais Públics, Xavi Puig, defensa les «bones intencions d’aquestes campanyes» però assegura que «nosaltres ho veiem al revés». «Ara mateix cal que els ajuntaments apostin per alegrar els carrers dels municipis i ciutats perquè estem passant un moment molt dur», assenyala Puig, que afegeix que «cal apostar per l’alegria, tant per la canalla com pel comerç».

El cost total de l’adquisició i instal·lació dels 562 motius nadalencs (l’any passat van ser 810) que es col·locaran en 73 carrers i places de Tarragona és de 170.923,72 euros. I a això cal sumar-hi els 4.767 euros que costarà el consum elèctric dels mateixos durant tota la campanya. No obstant això, Puig assenyala que els més de 175.000 euros que costarà tot plegat ja ve inclòs en el contracte de l’enllumenat públic de la ciutat. D’aquesta manera, i pel fet que l’empresa adjudicatària va guanyar el concurs del servei per un preu d’1,5 milions d’euros, l’Ajuntament de Tarragona no podria destinar els diners de les llums de Nadal a cap altre necessitat, en tot cas es podrien destinar a altres feines en matèria d’il·luminació per part de la companyia a la qual es va adjudicar el servei de manteniment de l’enllumenat. A més, Puig destaca que aquest servei ha costat enguany 200.000 euros menys que l’any passat, quan costava 1,7 milions.

L’edil d’ERC al govern municipal explica que els 4.700 euros que costarà el consum no suposa una gran despesa per un ajuntament i comenta que, si es dividissin entre tots els comerços de la ciutat, no sortiria ni a 10 euros per cap. «Qualsevol emprenedor vol que miris d’omplir-li els carrers de vida i el que ha de fer l’ajuntament és mirar d’invertir per generar activitat econòmica, que és la que després generarà llocs de treball», sosté Puig, que afegeix que «no hi ha millor manera d’ajudar als col·lectius que ho estan passant malament que fomentant l’activitat econòmica perquè hi hagi més feina i menys atur».

Tot i el criteri de col·locar les llums de Nadal per estimular el comerç, Puig defensa, com a novetat, que «posarem motius nadalencs arreu de la ciutat, des del centre fins a tots els barris, encara que no hi hagi comerços. No n’hi haurà cap a les fosques de llums de Nadal, desitjarem les bones festes a tota la ciutadania de Tarragona». En aquest sentit, el regidor defensa també la importància que la canalla vegi les llums de Nadal col·locades, ja que per ells també és un moment molt dur.

Finalment, Puig avança a Diari Més que, com cada any, es col·locaran dos pessebres en dos punts diferents de la ciutat, un al centre i un altre a algun dels barris. No va explicar més detalls perquè, segons va dir, «s’anunciaran pròximament».

tracking