Diari Més

Protesta

Escribano: «La majoria d'hostalers de Tarragona no han cobrat res»

«Pressionarem la Generalitat per uns mínims»

El sector fa setmanes que es manifesta al carrer

Escribano: «La majoria d'hostalers de Tarragona no han cobrat res»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector de l’hostaleria està en «total desacord» amb les mesures adoptades per l’administració, per poder fer front a la crisi generada pel tancament de locals a causa de la pandèmia. Javier Escribano, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC) va manifestar ahir diumenge a aquesta redacció que «més que rebre unes ajudes que no arriben, demanen no haver de fer front a despeses com la llum o l’aigua». Escribano va apuntar que «el mínim de llum que paga un restaurant són 500 euros al mes, tenint tots els aparells apagats menys els congeladors, tot i estar tancats».

Escribano va comentar que entre els membres del sector han fet una enquesta en la qual han participat 150 persones. El resultat és que «la majoria diu que no ha cobrat cap ajuda i només dos que han rebut els 250 euros que paga l’Ajuntament». Aquesta subvenció «la va anunciar l’alcalde Pau Ricomà el passat mes de maig, després d’una acció de protesta», va dir. El president de l’AEHTC va dir que «no té sentit que et donin una subvenció i et segueixin cobrant la taxa de les escombraries: ho fan per tal que la roda segueixi rodant». Escribano va apuntar que «aquesta xifra és relativa», però prou significativa de la situació que travessa el sector. L’hostaleria reclama la reobertura de locals. «A Madrid els números de la covid-19 estan baixant i l’hostaleria està oberta», va subratllar.

Escribano va comentar que «ens estem reunint a nivell provincial per pressionar la Generalitat amb la finalitat d’establir uns mínims».

tracking