Diari Més

El laboratori del Joan XXIII augmenta la seva capacitat fins a 3.000 proves PCR diàries

L’adquisició d’un segon analitzador permetrà alleugerir l’obtenció de resultats en la determinació de SARS-CoV-2

Imatge del laboratori amb els dos

El laboratori del Joan XXIII augmenta la seva capacitat fins a 3.000 proves PCR diàriesDepartament de Salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El laboratori de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII ha incorporat un segon analitzador Panther Grifols® de gran capacitat, per a la determinació de SARS-CoV-2. L'aparell s'ha instal·latal Laboratori d’Anàlisis Clínics de l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre ubicat al Parc Sanitari de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Segons indiquen fons del departament de Salut, l'aparell «es finançarà mitjançant la compra dels reactius necessaris per fer les analítiques» i permetrà augmentar la capacitat de processament fins arribar al voltant de les 3.000 PCR diàries.

Fins arael laboratori processava entre 1800-2000 PCR al dia. L’augment de capacitat d’anàlisi de 1000 PCR més, permetrà disminuir el nombre d’enviaments de mostres al Banc de Sang i Teixits (BST).

L’equipament del Laboratori s’ha complementat, a banda dels nous analitzadors per a determinació de SARS-CoV-2, amb dues cabines de bioseguretat –espai tancat de treball de laboratori amb ventilació forçada per treballar de forma segura amb els materials o mostres contaminats-, un congelador de -80 ºC per emmagatzemar mostres, un congelador de -20º C per emmagatzemar reactius, dos termocicladors a temps real complementaris als analitzadors de processament en batch i un extractor d’àcids nucleics.

Pel que fa als recursos humans, s’ha doblat el nombre de professionals de l’àrea de Biologia Molecular que es dedica exclusivament a les determinacions de SARS-CoV-2.

tracking